Logo Jardins de llum

Convocatòria 2025

CONVOCATÒRIA OBERTA

Jardins de Llum 2025 obre convocatòria de projectes per l'edició del festival que tindrà lloc els dies 22 i 23 de febrer de 2025, organitzat per l'Ajuntament de Manresa i el Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat El Forn de la calç, amb la col·laboració de l'Associació Misteriosa Llum.

Es proposa treballar basant-se en la llum i l'aigua, ja que aquest festival forma part de les activitats de la Festa de la Llum de Manresa en la qual aquests dos elements són els protagonistes. Busquem propostes que resultin diferents, plenes d'emoció i qualitat pel seu concepte, essent participatives en la seva realització, trobant complicitats dels diferents agents socials de la ciutat i dels espectadors dels actes.

Jardins de Llum 2025 tindrà lloc el dissabte 22 de febrer, de 19 a 23 hores, i el diumenge 23 de febrer de les 19 a 22 hores, al Centre Històric de Manresa.

PARTICIPACIÓ

Per participar en el Festival Jardins de llum, s'ha de presentar una proposta pensada per a ser instal·lada als espais exteriors de l'itinerari de la mostra. El projecte s'ha de presentar mitjançant la convocatòria oberta que expliquem a continuació.

Es tracta d'una convocatòria oberta a artistes, de forma individual o col·lectiva, que vulguin presentar un projecte relacionat amb la llum i l'aigua. Les característiques i requisits de l'obra estan limitades per les bases de participació.

BASES

Inscripció: Condicions, terminis i compromisos

1. Pot participar en la convocatòria qualsevol persona a títol individual o col·lectiva, major d'edat, que no hagi estat seleccionada en la convocatòria de l'any 2024.

2. Les propostes artístiques hauran d'estar vinculades a la llum i/o l'aigua, i que tinguin en compte que s'instal·laran a l'aire lliure de manera efímera.

3. Per participar en la convocatòria cal fer arribar el projecte en un PDF DIN A4, de sis pàgines com a màxim, que inclogui:

    - Títol, autores i descripció del projecte

    - Dimensions de l'obra (alçada, amplada, profunditat...)

    - Material gràfic al·lusiu a la proposta, imatges il·lustratives del resultat final

    - Plànol d’implantació a l’espai

    - Detalls tècnics i calendari orientatiu de muntatge i desmuntatge

    - Un breu currículum dels participants

    - Dades de contacte (telèfon i correu electrònic, xarxes socials, pàgina web...)

4. Les propostes s’han de presentar a https://www.manresa.cat/seu/menu/fitxa/1211      

5. La disciplina artística de la proposta és lliure.

6. El termini de presentació de les propostes finalitza l'1 de setembre de 2024.

7. Es publicarà la selecció de projectes la setmana del 29 de setembre del 2024.

8. De les propostes seleccionades s’hauran de fer arribar la fitxa tècnica de la instal·lació, segons el model que els proporcionarà l'organització, fins al 26 d'octubre de 2024.

9. Les persones seleccionades es comprometen a fer una visita tècnica i de coordinació amb l'organització.

10. L'organització es reserva el dret d'utilitzar el material gràfic de les propostes seleccionades per fer difusió del projecte en diferents mitjans.

11. L'organització aporta a cada projecte 1.200 € (impostos inclosos) que inclou honoraris, producció, muntatge, desmuntatge i transports. Si la proposta supera aquest cost, anirà a càrrec de l'autora trobar-ne el finançament.

12. Cal que tots els projectes siguin autosuficients en el muntatge, desmuntatge i neteja de l'espai i les eines necessàries.

13. Es valorarà molt favorablement aquells projectes que facin servir energies alternatives i siguin sostenibles.

14. Es valorarà que el projecte estigui acompanyat d'imatges reals de la proposta teòrica que es presenta.

15. L'organització es compromet a fer difusió dels projectes seleccionats fent servir els seus canals digitals i contactes.

16. El fet de participar en aquesta convocatòria suposa l'acceptació d'aquestes bases i la participació en els termes establerts.

17. Les persones autores o coautores conservaran la propietat intel·lectual de les obres presentades.

18. L'organització es reserva el dret a cancel·lar l'encàrrec i exposició si es detecta una modificació substancial de l'obra seleccionada respecte al què es va presentar i acordar.

19. L'organització es reserven el dret de resoldre qualsevol aspecte no previst en aquestes bases.

SELECCIÓ I CRITERIS

La selecció dels projectes anirà a càrrec de l'organització del festival amb la incorporació d'experts en llum i art contemporani.

Es valorarà el següent:

  • El grau d'innovació i l'aportació estètica de les propostes.
  • L'adequació als espais de l'itinerari de carrer dissenyat, i concretament al punt on es proposa instal·lar cada projecte
  • La resistència a les inclemències meteorològiques
  • La utilització d'energies sostenibles

El Jurat podrà demanar més informació sobre qualsevol projecte i proposar el lloc més idoni per la seva ubicació si així ho considera.

L'organització seleccionarà com a màxim 3 propostes.

La decisió del jurat és inapel·lable. La convocatòria pot quedar deserta.