Obert el concurs públic per elegir l'equip d'arquitectes que redactarà el projecte del nou edifici que ha d'acollir els arxius del Bages i de Manresa

El nou equipament s’ubicarà entre el carrer del Bisbe, el Vallfonollosa, Na Bastardes i la Baixada del Jueus, en uns terrenys que l’Ajuntament de Manresa ha cedit a la Generalitat de Catalunya.

 

access_time
Dilluns, 13 de Maig de 2024
Obert el concurs públic per elegir l'equip d'arquitectes que redactarà el projecte del nou edifici que ha d'acollir els arxius del Bages i de Manresa

L’Ajuntament de Manresa ha aprovat en Junta de Govern les bases per al concurs destinat a escollir l'equip d'arquitectes que haurà de redactar el projecte de construcció del nou edifici que ha d’acollir l’Arxiu Comarcal del Bages i l’Arxiu Municipal de Manresa, que s’aixecarà a la part posterior de l’Ajuntament. El concurs públic per a la redacció del projecte ja està publicat al Perfil del Contractant. El termini de presentació d’ofertes clou el 5 de juny.

El nou equipament s’ubicarà entre el carrer del Bisbe, el Vallfonollosa, el Na Bastardes i la Baixada del Jueus, en uns terrenys que l’Ajuntament de Manresa ha cedit a la Generalitat de Catalunya i que seran una peça clau de la reformulació urbanística de la zona (vegeu plànol en aquest enllaç). Es tracta d’un espai al centre de la ciutat, a prop de la Seu de Manresa i del també futur emplaçament de la Delegació del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central.

La construcció del nou edifici permetrà ampliar els espais i instal·lacions dels dos arxius, de manera que es millori la conservació, preservació i difusió del patrimoni documental de caràcter local i comarcal. Alhora, també es podrà incidir en una millora dels serveis a les administracions, usuaris i ciutadans amb unes noves i més adequades instal·lacions. La creació d’espais de dipòsit de gran capacitat permetran un major ingrés de documentació provinent de les administracions, institucions i aquella que sigui de caràcter privat.

Tal com ja es va fer amb els altres projectes rellevants com la rehabilitació de la Fàbrica Nova o de L’Anònima, el concurs de projectes serà a dues voltes. En la primera, els equips d’arquitectes hauran de presentar documentació relativa a treballs realitzats. Els 5 millors passaran a la segona volta, en la qual hauran de presentar una proposta per a l’arxiu.

El valor estimat del concurs de projectes és 500.940 euros (IVA inclòs), que inclou la redacció del projecte (341.220 euros), la direcció d’obres (145.200 euros) i les indemnitzacions per als equips que no resultin guanyadors de la segona volta (14.520 euros). El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha atorgat una subvenció de 357.000 euros per fer front a la redacció del projecte. Es calcula que l’adjudicació del contracte a l’equip guanyador es podria fer dins el darrer trimestre d’aquest 2024.

 

(*) Peu de foto: Treballs arqueològics al solar on es construirà els nous arxius  

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura