'Mai s'ha trencat del tot', el documental produït pel projecte Visuals, fa el salt a la plataforma Filmin

Aquest documental musical està dirigit per Pau Bösch Torra i amb la participació de la cantant Júlia Collado Riu (Iris Deco). Va ser un dels projectes seleccionats i produïts per l’Ajuntament de Manresa i Cineclub Manresa en el marc del projecte Visuals 2023

 

access_time
Divendres, 10 de Maig de 2024
'Mai s'ha trencat del tot', el documental produït pel projecte Visuals, fa el salt a la plataforma Filmin

Des d’aquesta setmana ja es pot veure a la plataforma de cinema en línia Filmin el documental musical Mai s’ha trencat tot, dirigit per Pau Bösch Torra i amb la participació de la cantant Júlia Collado Riu (Iris Deco). Aquest documental, conjuntament amb el  treball  Marrana  i sensible de Mònica Fornells Casals, va ser un dels projectes seleccionats i produïts per l’Ajuntament de Manresa i Cineclub Manresa en el marc en l’edició del 2023 del projecte Visuals.

Mai s’ha trencat del tot és un curt musical de 9 minuts en què la protagonista, Iris Deco, passa per una etapa de transformació, on s’acomiada de tot allò antic i emprèn un viatge cap a un lloc desconegut. Aquest procés és narrat al llarg de tres cançons (Una melangia rara, La valentia de desprendre’s en un racó i L’ardent d’un llamp), que juntament amb l’univers particular on es troba la cantant conformen aquest treball audiovisual.

El projecte va ser concebut entre Pau Bösch Torra i Júlia Collado Riu, que van escriure’n el guió conjuntament. A partir d’aquí, van donar-li forma des dels seus respectius àmbits (audiovisual i musical) en un procés de diàleg constant. El treball es va rodar a la Fàbrica Nova. Els temes que ha gravat la Iris Deco són els primers que enregistra en català.

Els autors

Pau Bösch Torra, graduat en comunicació audiovisual a la UPF. El 2019 presenta a festivals (Sitges, D’A) el curt La mugre, codirigit amb Berta Galvany i sorgit del seu TFG, on també s’encarrega de la direcció d’art. Des de llavors compagina feines en diversos àmbits artístics: principalment direcció d’art en cinema, televisió i publicitat, direcció de videoclips (Superlesbiana, Res a fer), feines d’escenografia (Campanula Speciosa) i projectes personals diversos.

Júlia Collado Riu, directora artística del projecte Iris Deco. El 2019 entra a formar part dels directes de Moon Vision on més endavant esdevé la cantant del grup i entra dins la discogràfica Hidden Track Records amb qui, al cap d’un any i mig treu el seu primer àlbum titulat Golden. La productora, compositora, i intèrpret també ha treballat amb Ferran Palau, b1n0, Jordi Matas, ha fet de telonera d’Arlo Parks, ha estat acompanyada en els directes per Bru Ferri i recentment apareix en l’últim àlbum de Clara Peya. Actualment, està treballant en el seu segon àlbum, creant l’espai sonor d’una obra de circ de Lorena Madurga i connectant amb diferents artistes per futures col·laboracions.

Visuals, un projecte nascut l’any 2008

Visuals és un projecte de l’Ajuntament de Manresa i Cineclub Manresa que es va iniciar l’any 2008 per donar impuls a la creació audiovisual de la ciutat i consolidar, a llarg termini, una xarxa de professionals locals que anessin configurant una incipient indústria audiovisual a la comarca.

Aquest projecte ha contribuït a enxarxar persones que es volen dedicar a l’audiovisual i que de les 15 edicions que porta, han sortit 40 treballs ben variats, alguns dels quals han tingut un recorregut posterior.

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura