Continuen els treballs arqueològics previs a la construcció dels nous arxius del Bages i de Manresa

El nou equipament s’aixecarà al solar de la part posterior de l’Ajuntament de Manresa.

access_time
Dijous, 25 d'Abril de 2024
Continuen els treballs arqueològics previs a la construcció dels nous arxius del Bages i de Manresa

Continuen els treballs arqueològics previs a la redacció del projecte bàsic i executiu de construcció del nou edifici destinat a ser la seu de l’Arxiu Comarcal del Bages i de l’Arxiu Municipal de Manresa. La finalitat d’aquesta actuació —que s’ha iniciat aquesta setmana, amb una durada prevista de 15 dies— és donar continuïtat a la que ja es va fer el passat novembre, i té l’objectiu de poder conèixer amb exactitud les restes arqueològiques i la topografia més antiga.

 

Tal com es va explicar, el nou equipament s’ubicarà entre el carrer del Bisbe, el carrer Vallfonollosa, el de Na Bastardes i la Baixada del Jueus, en uns terrenys que l’Ajuntament de Manresa ha cedit a la Generalitat de Catalunya i que seran una peça clau de la reformulació urbanística de la zona (vegeu plànol en aquest enllaç). Es tracta d’un espai al centre de la ciutat, a prop de la Seu de Manresa i del també futur emplaçament de la Delegació del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central.

 

(*) Peu de foto: Un operari treballant al solar on es construirà el nou edifici destinat a ser la seu de l’Arxiu Comarcal del Bages i de l’Arxiu Municipal de Manresa

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura