El Museu de l'Aigua i el Tèxtil acull una exposició inèdita sobre els biomaterials

Projectes i iniciatives diverses tant nacionals com internacionals es presenten al museu manresà de la mà de “FuturaFP” que aglutina els estudis de formació professional de la família tèxtil, confecció i pell

 

access_time
Dimarts, 09 d'Abril de 2024
El Museu de l'Aigua i el Tèxtil acull una exposició inèdita sobre els biomaterials

En el marc de la proposta “A Manresa l’abril és tèxtil”, que tindrà el seu epicentre el dia 19 d’abril amb la celebració de les primeres jornades de tèxtil sostenible, des d’avui 9 d’abril i fins al diumenge dia 21, es podrà visitar l’exposició “Biomaterials: Explorant el món de la Bio-Creativitat”.

En un moment en què la sostenibilitat i la cura pel medi ambient formen part de l'actualitat, es proposa que el públic descobreixi el món dels biomaterials. Un sector innovador que està canviant la indústria a partir de la idea de circularitat, amb la voluntat de transformar els residus que fins ara es llençaven, en materials valuosos que es poden utilitzar per crear d'altres productes començant a la cuina de casa, aprofitant el rebuig del que mengem o consumim.

Encapçalant aquesta transformació, el món del tèxtil i la moda és una plataforma de desenvolupament d'aquests biomaterials amb formes i textures que no només són atractives estèticament sinó que són ètiques i profundament respectuoses amb el planeta. Una profunda revolució que succeeix a la intersecció entre creativitat i ciència, i que espera obrir la ment a noves formes i nous productes així com formes de treballar.

 L’exposició presenta una selecció de projectes de tota Europa, la majoria dels quals ja s'estan al carrer en forma de sabates, complements, peces de roba... així com propostes que encara es troben en fase d’estudi.

 La mostra es podrà visitar de forma gratuïta en horari de museu, de dimarts a diumenge de 10 a 14 i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, ProManresa i la Diputació de Barcelona.

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura