Exposició d'homenatge al pintor manresà Jaume Casacuberta, a la Casa Lluvià

Hi haurà la col·lecció d’aquarel·les que l’artista va fer de diferents espais vinculats a l’estada d’Ignasi de Loiola a Manresa. Es podrà visitar del 10 d’abril al 4 de maig

access_time
Dilluns, 08 d'Abril de 2024
Exposició d'homenatge al pintor manresà Jaume Casacuberta, a la Casa Lluvià

La Casa Lluvià de Manresa acollirà a partir d’aquest dimecres  una exposició d’homenatge al pintor manresà Jaume Cascuberta Roma (Calders 1932 – Manresa 2020), reconegut artista de l'escola d'Evarist Basiana, que al llarg de la seva trajectòria va cultivar diverses disciplines pictòriques: aquarel·la, oli i dibuix.

Casacuberta va formar part del Cercle Artístic de Manresa i sempre en va ser referent i puntal. La seva trajectòria és llarga i rica en obres tant d’estudi com per participar en nombrosos concursos de pintura ràpida. També va ser membre fundador del Grup 13; i va formar part del Cercle Artístic de Moià.

Uns anys abans de la celebració de l’Any Ignasià, projecte Manresa 2022, des del Cercle Artístic conjuntament amb  l’Ajuntament de Manresa i la col·laboració del Centre d’Estudis del Bages, li van encarregar una col·lecció d’aquarel·les on és representés l’estada d’Ignasi de Loiola a la nostra ciutat i que es van mostrar per Festa Major a la sala d’exposicions del Cercle. En aquesta col·lecció s’hi mostraven aquarel·les d’espais com el Santuari de la Salut; la Creu del Tort;  l'Ermita de la Guia;  la Capella del Rapte, el Pont Vell o el portal de Santa Maria de la Seu, entre altres.

Enguany, i amb motiu del centenari del Cercle Artístic de Manresa, l’entitat vol retre homenatge a Jaume Casacuberta i Roma, tornant a mostrar aquesta col·lecció d’aquarel·les dels diferents espais Ignasians.

La mostra a la Casa Lluvià (carrer Arquitecte Om 3-5)  s’estrena aquest dimecres, 10 d’abril a les 19 h, i es podrà visitar fins al 4 de maig. L’horari d’obertura és de dimecres a dissabte, de 17.30 a 20.30 h.

Aquesta exposició és organitzada pel Centre Artístic de Manresa, amb la col·laboració de Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Generalitat de Catalunya.

 

(*) Peu de foto: Aquarel·la del Pont Vell, del pintor manresà Jaume Casacuberta

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura