El Conservatori Municipal de Música ret homenatge a la pianista Alícia de Larrocha

En el marc del centenari del seu naixement, el conservatori ha programat diversos actes entre els quals una exposició itinerant, una classe magistral, una conferència i una marató pianística.

access_time
Dimarts, 02 d'Abril de 2024
El Conservatori Municipal de Música ret homenatge a la pianista Alícia de Larrocha

El Conservatori Municipal de Música de Manresa s’ha sumat als actes de commemoració del centenari del naixement de la pianista Alícia de Larrocha amb tot un seguit d’actes oberts a tota la ciutadania. L’homenatge comença demà 3 d’abril amb una exposició sobre la seva trajectòria personal i professional al vestíbul del Conservatori, i acabarà el dia 2 de maig amb una marató pianística, a càrrec dels alumnes del Conservatori i d’escoles de música de Manresa i comarca.

L’exposició “Alícia de Larrocha, 100 anys” és el títol de l’exposició que es podrà veure fins al 2 de maig al Conservatori. Es tracta d’un monogràfic de deu panells en què es convida a fer un recorregut per la vida de l’artista i a descobrir alguns dels aspectes més desconeguts de qui es considera una de les pianistes més rellevants del segle XX a escala internacional. L’exposició es podrà visitar a partir d’aquest dimecres dia 3 d’abril a les 17 h, moment en què el director del Conservatori, Robert Baquero Tubau i el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Manresa, Pol Huguet Estrada, dirigiran unes paraules a les persones assistents i la pianista  Katia Michel i el violoncel·lista Peter Schmidt, tots dos professors del Conservatori, tocaran junts una peça d’Alícia de Larrocha. També tocarà Gerard Romeu, alumne de 15 anys del Conservatori, recentment premiat al Concurs Infantil i Juvenil de Piano de Moià, que interpretarà l’estudi “Revolucionari” de Frédéric Chopin.


Els actes continuaran el dia 15 d’abril amb una classe magistral i un breu concert a càrrec de la pianista Alba Ventura. Formada amb Alícia Larrocha, Ventura ha tocat com a solista als auditoris europeus més prestigiosos i compta amb un important bagatge com a professora titular del Conservatori Superior de Música del Liceu. El 2021 va assumir la direcció de l’Acadèmia Marshall on manté viu el llegat d’Alícia de Larrocha. La masterclass i el concert es faran a l’auditori del Conservatori de 16 a 20 h.

 

El dia 24 d’abril, la filla de l’homenatjada, Alícia Torra de Larrocha, farà una conferència a les 18 h a l’Auditori, en la qual compartirà anècdotes i fets interessants de la vida personal i artística de la seva mare. Després de la conferència, s’obrirà un torn de preguntes.

Com a acte de cloenda de l’homenatge i coincidint amb el darrer dia de l’exposició, el departament de Piano del Conservatori ha preparat una marató pianística que es farà de 16 a 20 h al vestíbul i en la qual participaran alumnes del conservatori i de les escoles de música de Manresa i comarca.


(*) Peu de foto: Alícia de Larrocha, una de les pianistes més rellevants del segle XX a escala internacional.

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura