L'Ajuntament de Manresa obre al públic la Torre de Santa Caterina després de la seva restauració

Un cop finalitzades les obres per restaurar l’edificació original, revertir les patologies que l’afectaven i construir un mirador interior, l’Ajuntament de Manresa l’obre al públic tots els dissabtes, diumenges i festius a partir del 29 de març.

 

access_time
Divendres, 22 de Març de 2024
L'Ajuntament de Manresa obre al públic la  Torre de Santa Caterina després de la seva restauració

A partir del pròxim divendres, 29 de març, l’Ajuntament de Manresa obrirà al públic la Torre de Santa Caterina, un cop finalitzades les obres de restauració i de construcció d’un mirador interior per recuperar el  punt de vista que hauria tingut originalment. La ciutadania podrà visitar i gaudir des d’aquest mirador de les millors vistes panoràmiques de Manresa tots els dissabtes, diumenges i festius de 10 a 19 h (a la tardor i l’hivern s’escurçarà fins a les 17 h).

Així mateix, cada primer diumenge de mes, d’abril a juliol -7 d’abril, 5 de maig, 2 de juny i 7 de juliol, membres del Centre d’Estudis del Bages faran visites guiades per explicar la història de la torre i el seu entorn i explicar les obres realitzades Aquestes quatre visites guiades es faran de 10 a 12 h del matí i no caldrà fer inscripció prèvia.

Les obres a la Torre Santa Caterina es van iniciar el juliol del 2023 i van finalitzar el gener de 2024.  El 10 de febrer passat, ja es van organitzar diverses visites ciutadanes per donar a conèixer els treballs fets i que van aplegar dues-centes cinquanta persones. 

L’actuació realitzada era necessària per revertir les patologies que afectaven la torre, restaurar-la i obrir-la al públic com a lloc on poder contemplar la ciutat, amb la instal·lació d’una escala interior amb plataforma circular. Les obres han tingut un cost de 246.233 euros, provinents dels fons Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) i d’una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat. Les obres han anat a càrrec de l’empresa Récop, amb la intervenció arqueològica de InSitu i la col·laboració d’Enginyeria Làrix, autors del projecte del mirador interior. La idea original de construir el mirador és de l’artista Marc Sellarès.

La Torre de Santa Caterina, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, va ser construïda durant la primera guerra Carlina, el 1839. Gràcies a la seva situació geogràfica, és una de les principals referències visuals de la ciutat de Manresa. Forma part de la xarxa de punts d’interès de l’Anella Verda de Manresa i diversos dels seus recorreguts senyalitzats hi passen. La Torre de Santa Caterina és també la porta d’entrada a la ciutat del Camí Ignasià, l’indret per on Ignasi de Loiola va arribar a Manresa fa 502 anys.

 

(*) Peu de foto: El mes de febrer es va fer una jornada de visites ciutadames a la Torre

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura