Josep Piera

Josep Piera (1947) és autor d'una llarga llista de títols en poesia i en prosa. La seva obra poètica ha estat recentment reunida a Poesia Completa (1971-2018). Poemes seus han aparegut en diverses antologies de la poesia catalana del segle XX, i han estat traduïts al castellà, anglès, àrab, francès, italià i croat, entre d'altres idiomes. També n'hi ha de musicats i cantats per Miguel Poveda, Carles Dénia i Xavier Ribalta, entre d'altres.

Com a prosista ha publicat relats, dietaris, llibres de viatge i memòries, així com assajos literaris i articles de premsa. D'aquests llibres de prosa destaquen Seduccions de Marràqueix (1996), Jo sóc aquest que em dic Ausiàs March (2001), i El llibre daurat. La història de la paella com no s'ha contat mai (2018). També les seves memòries literàries recollides als dos volums d' Els fantàstics setanta (2020 i 2023).

Ha destacat com a traductor de la poesia andalusina, amb títols com Trobadors amb turbant (2017). I com a recitador dels nostres clàssics.

Al llarg de la seva trajectòria com a poeta, prosista i assagista, ha rebut premis de reconegut prestigi com el Carles Riba, el Josep Pla, o el Josep Vallverdú. Recentment li ha estat concedit el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2023.

TOCATS DE LLETRA 2023 - JOSEP PIERA

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura