CulturaMENT

El programa CulturaMENT de Manresa proposa tota una sèrie d'activitats culturals inclusives a persones grans amb problemes de demència, memòria, salut mental, a les seves famílies i a les persones i professionals que en tenen cura. Es realitzen en equipaments culturals amb l'objectiu d'aportar un espai de gaudi, benestar i cohesió grupal fora dels espais habituals d'aquests col·lectius i per plasmar el potencial de la cultura i les arts en la millora de la salut de les persones grans. El programa teixeix una xarxa d'agents (residències, centres de salut, entitats, equipaments...) que de forma coordinada treballen per assolir els propòsits de cada edició, promoure sinergies, construir aprnentatges i avaluar processos.

Els eixos del programa són:

  • Coneixement vers la salut mental i la cultura comunitària entorn de la salut.
  • Acompanyament significatiu a les persones grans, les cuidadores i famílies.

4a Edició CulturaMENT Manresa. Tardor 2024 | Projecte Museu de Records: Reminiscència, Art i Paisatge

Les tècniques de reminiscència són una eina per treballar la memòria, recordar experiències passades i estimular els sentits en persones grans. El projecte 'Museu de Records: Reminiscència, Art i Paisatge' parteix d'una investigació vers aquestes tècniques aplicades en l'art i el patrimoni, relacionant-les amb els interessos dels participants. Partint d'aquest propòsit, s'ha creat un dossier pedagògic amb propostes d'activitats i visites accessibles al Museu del Barroc de Catalunya, dirigides a les persones grans amb demència.

DOSSIER PEDAGÒGIC MUSEU DE RECORDS

Òrbites CulturaMENT 2024: Espais de formació i trobada per a professionals

Formacions gratuïtes i taules rodones per a estudiants, voluntaris i professionals de la salut, la cultura i l'àmbit social que tenen l'objectiu de fomentar nous aprenentatges vers la cultura aplicada a la salut mental, promoure l'intercanvi d'experiències i detectar necessitats i oportunitats a través de laboratoris participatius.

ÒRBITES CULTURAMENT 2024: FORMACIONS I TROBADES PER A PROFESSIONALS

ORGANITZA:

 

AMB EL SUPORT DE: