Franziska Ullmann

Va néixer a Baden bei Wien (Àustria) i va estudiar arquitectura a la Universitat de Tecnologia de Viena el 1975. La seva trajectòria i interessos, molt variats, van del projecte a l'ensenyament, de l'urbanisme a la defensa dels drets de les dones, de l'arqueologia a la teorització sobre l'espai arquitectònic. 

La seva experiència com a docent va començar com a lectora a la Universitat d'Arts Aplicades de Viena el curs dirigit per Hans Hollein on va estar fins al 1995, quan va passar a ser professora d'Espai i Forma a l'Escola d'Arquitectura de la Universitat de Stuttgart.

Ha estat professora visitant al GSD de Harvard el 2000 i 2005, i jurat extern a la mateixa escola el 1998, 1999 i 2006. Ha estat també professora convidada del Màster Laboratori de l'Habitatge Sostenible segle XXI, a l'ETSAB, com a conferenciant al curs 2008-2009 i com a responsable del taller Laboratori el curs 2011-2012.

Entre les seves obres més reconegudes hi ha el projecte per al conjunt d'habitatges Margarete Schütte-Lihotzky, anomenades inicialment FrauenWerkstadt, a Viena.

L'autora de la fotografia de perfil és Francesca Leonardi.

Franziska Ullmann va apadrinar un arbre de l'espècie Platanus x hispànica durant la seva visita a Manresa el 3 de novembre de 2022 en el marc dels actes del cicle Cosmògraf.

COSMÒGRAF 2022 - FRANZISKA ULLMANN 

COSMÒGRAF 2022 - FRANZISKA ULLMANN (ANGLÈS) 

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura