Santiago Alba Rico

Santiago Alba Rico (Madrid, 1960) és filòsof, escriptor, guionista i traductor. Viu des de fa dues dècades a Tunísia, on ha desenvolupat gran part de la seva obra.

És una figura important dins del camp del pensament crític a Espanya. De formació marxista i d'esquerres, es va llicenciar en Filosofia a la Universitat Complutense de Madrid. 
Ha publicat més de 15 llibres sobre antropologia, política i filosofia. Com Deixar de pensar i Tornar a pensar (juntament amb Carlos Fernández Liria), Les regles del caos. Apunts per a una antropologia de mercat, o Vindrà la realitat i ens trobarà adormits, entre d'altres. Els seus últims dos llibres son: Ser o no ser (un cos) i Espanya. Ha traduït al castellà a alguns autors àrabs, com el poeta egipci Naguib Surur o l'escriptor iraquià Mohamed Judayr.

Va ser guionista del mític programa de televisió La Bola de Cristal i actualment, a més, col·labora com a redactor en diverses revistes i mitjans de comunicació. 

Santiago Alba Rico va apadrinar un arbre de l'espècie  Platanus x hispànica durant la seva visita a Manresa el 17 de novembre de 2021 en el marc dels actes del cicle Cosmògraf.

COSMÒGRAF 2021 - SANTIAGO ALBA RICO 

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura