Gioconda Belli

Gioconda Belli (Nicaragua, 1948) és una poeta, novel·lista i activista nicaragüenca. Des de jove va lluitar contra la dictadura de Somoza i, un cop tombada el 1979, va ocupar importants càrrecs governamentals. Va revolucionar la poesia de la seva generació abordant tant temàtiques polítiques i compromeses amb la rebel·lió com sobre el cos i la sensualitat femenina.

La seva producció literària va des de la poesia i la novel·la fins a l'assaig, passant també per memòries o contes infantils. La seva obra s'ha traduït a més de vint idiomes. Ha guanyat diversos premis i reconeixements, entre els quals cal destacar el premi Mariano Fiallos Gil de Poesia per la seva primera obra Sobre la Grama o la Medalla del Teatro Nacional Rubén Darío per 25 anys de labor cultural. És membre del PEN Club i de l'Acadèmia Nicaragüenca de la Llengua.

Gioconda Belli va apadrinar un arbre de l'espècie Platanus x hispànica durant la seva visita a Manresa el 19 d'octubre de 2021 en el marc dels actes del festival literari Tocats de Lletra. La imatge de perfil correspon a aquest dia. 

TOCATS DE LLETRA 2021 - gioconda belli 

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura