Ajudes per a la contractació de persones per realitzar treballs a la llar o de cures

L’Ajuntament de Manresa convoca unes ajudes per afavorir la contractació de les persones que treballen en l’àmbit de la llar i de les cures. Les característiques i condicions d’aquestes ajudes són les següents:

Objecte

L’objecte d’aquesta convocatòria es afavorir la contractació de persones que treballen en l’àmbit de la llar i de la cura mitjançant l’atorgament d’ajudes a les persones que ofereixin un contracte laboral indefinit o bé que ampliïn la jornada d’un contracte indefinit ja existent. Així doncs aquesta convocatòria vol millorar la situació laboral de persones que prestin serveis en l’àmbit dels treballs de cura de persones grans, infants i/o dependents o en l’àmbit de treballs a la llar, incloent la neteja del domicili.

No s’inclouran en l’objecte d’aquesta convocatòria les transformacions dels contractes temporals ja existents a contractes indefinits.

Persones Beneficiàries

Poden beneficiar-se d'aquestes subvencions les persones físiques ocupadores amb   els requisits següents:

 

  • Tenir més de divuit anys.
  • Estar empadronades i residir legalment al municipi de Manresa o que contracti una persona empadronada al municipi de Manresa.

 

 

Quantia i característiques de l’ajut

 

L’Ajut consistirà en una subvenció de la totalitat de l’import corresponent a les despeses de seguretat social que ha d’abonar la persona contractant o ocupadora durant el període d’1 de gener a 31 de desembre de 2024.

No inclourà el salari ni altres conceptes com hores extraordinàries, pagaments en espècie, vacances no efectuades dietes i indemnitzacions per motiu, acomiadament, suspensió, cessament i percepcions per matrimoni.

Les sol·licituds es resoldran per ordre cronològic de presentació, quan s'hagin efectuat les verificacions oportunes, i fins a exhaurir la dotació pressupostaria assignada.

En cas de finalització anticipada del contracte per causes degudament justificades alienes a la persona beneficiària, incloent el supòsit de defunció de la persona beneficiària de la subvenció (especialment en casos de cura de persona gran o dependent)  l'import de la subvenció i el període a justificar s'han d'ajustar a l'execució real de la contractació corresponent i, si escau, s'ha de procedir a la revocació parcial de la subvenció atorgada per la part abonada i no executada de la bestreta.

 

Àmbit temporal

 

Les despeses a subvencionar comprendran des del dia 1 de gener a 31 de desembre de 2024

 

En qualsevol cas, la presentació de la documentació justificativa de la inscripció al règim de seguretat social, contracte de treball i volant d’empadronament haurà de presentar-se com  a màxim el dia 1 de desembre de 2024. La presentació de la documentació justificativa amb posterioritat a aquesta data comportarà la pèrdua del dret de cobrament de l’ajuda,

 

La resta de documentació justificativa haurà de presentar-se com a màxim el dia 28 de febrer de 2025.

 

 

Requisits de les persones contractades

 

-          Estar empadronades en el municipi de Manresa. No serà necessari donar compliment a aquest requisit quan la persona ocupadora estigui empadronada i tingui el seu domicili habitual a Manresa.

-          No tenir relació de parentiu amb la persona ocupadora fins el quart grau de consanguinitat o segon d’afinitat.

 

Característiques del contracte

 

L’objecte del contracte són el serveis o activitats prestats a la llar familiar (qualsevol tasca domèstica o cura de la llar). Queden exclosos de forma expressa els serveis de jardineria i de conducció de vehicles.

 

Podran ser objecte de l’ajut els contractes formalitzats entre el dia 1 de gener 30 de novembre de 2024.

 

En qualsevol cas, a més, aquests contractes hauran de reunir els requisits següents:

 

-          El tipus de contracte haurà de ser indefinit

-          La relació d’aquest tipus de contractació es troba regulada en el Reial Decret 1620/2011, de 14 de novembre, pel qual es regula la relació laboral de caràcter especial del servei de la llar familiar.

-          La jornada del contracte serà la que acordin les parts, sense que s’exigeixi cap mínim de jornada.

-          El contracte haurà de formalitzar-se per escrit.

-          La retribució pactada en el contracte haurà de respectar els llindars següents:

Jornada igual o inferior a 6 hores/setmana, haurà de remunerar-se com a mínim a 12 euros/hora.

Jornada superior a 6 hores i fins a 14 hores/setmana haurà de remunerar-se com a mínim a 10 euros/hora.

Jornada superior a 14 hores/setmana, haurà de remunerar-se com a mínim amb un salari igual o superior al salari mínim interprofessional o la part proporcional en cas de jornades inferiors a 40 hores.

-          Si la contractació és a temps parcial, s'ha de comprovar la presentació de diferents sol·licituds de subvenció a favor de la mateixa persona. En aquest cas, la retribució mínima s'entén com la de la suma de tots els contractes presentats i la seva proporció ha de ser igual o superior a la proporció equivalent als salaris exposats en el paràgraf anterior

-          La prestació del servei pactat en el contracte de treball s'ha de produir al domicili de la persona contractant. També es possible que el treball es realitzi al domicili d’una persona depenent i que el contracte el formalitzi un familiar o un tutor/a legal

 

Termini i forma de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds comprèn des del dia 8 d’agost fins el 30 d’octubre de 2024.

Les sol·licituds podran presentar-se:

 

Presencialment: a través de qualsevol dels registres de l’Ajuntament de Manresa o a través de qualsevol dels mitjans admesos per la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú d eles administracions públiques.

 

Telemàticament a través del següent enllaç

Les sol·licituds  es realitzaran en el formulari que s’adjunta en aquesta pàgina web aniran acompanyades de la documentació següent:

 

-          Còpia del DNI de la persona ocupadora o document acreditatiu de la seva edat.

-          Compromís de contractació d’una persona resident al municipi de Manresa, en cas que la persona sol·licitant no es trobi empadronada a Manresa.

 

Les sol·licituds es resoldran per ordre cronològic de presentació, quan s'hagin efectuat les verificacions oportunes, i fins a exhaurir la dotació pressupostaria assignada.

Dades de contacte

Per qualsevol dubte o aclariment podeu posar-vos en contacte a les adreces i telèfons següents:

 

Email: info@promanresa.cat

Telèfon: 938776490 ( ProTreball)