Mostrar Menú
Art

Sons de sons

Una proposta de Joan B. Domènech, músic i artista plàstic, inspirada en el so i en l'absència del mateix a través de la matèria.

Sons de sons

Obres que provoquen la reflexió entre l'objecte i la seva forma i són plenes de significat simbòlic mitjançant la metàfora, la crítica i la suggestió. Totes entorn el so i el silenci com a eix inspirador i vertebrador.

Una recerca de la complaença de la bellesa, fent ús de formes harmòniques, a través de materials diversos i aprofundint en l’exploració de la textura. "Sons de Sons" com a harmonització de la matèria, experimenta amb l’abstracció lírica, que es basa en les emocions i les suggestions de l’art abstracte, i que ens transporta al mon del So i del Silenci.

 


Joan B. Domènech (Vinaròs, 1974). Artista plàstic, ebenista i músic, llicenciat en música per l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Als seus inicis va treballar la fusta des d’una vessant professional com ebenista, adquirint profunds i variats coneixements de disseny aplicat i tractament de processos de pintat, els quals aplica i desenvolupa posteriorment en la seva faceta plàstica. Paral·lelament va realitzar la carrera de música, com a intèrpret i compositor. Aquesta faceta retro alimenta també en gran mesura la seva obra plàstica, que es troba plena de referencies estructurals i formals.

Ha exposat la seva obra en espais i galeries d'art com a la H10 Art Gallery de Barcelona, amb l’exposició Harmonitzacions Matèriques, a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats dins del Festival Mixtur de música contemporània 2019, o la Fundació Caixa Rural de Vinaròs, amb l’exposició Santos, Puntxa’m, dedicada al compositor i pianista Carles Santos.

Exerceix com a professor al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i del Conservatori de Música de Manresa