Mostrar Menú
Art

MONUMENTO A MIS MADRES Y LA DESTRUCCIÓN DE VIEJOS DINOSAURIOS. Felipe García Salazar

Premi TAV CC - el Casino. Amb aqueta instal•lació García Salazar busca posar de manifest la dualitat en què va néixer i créixer: una Colòmbia profundament catòlica, violenta, patriarcal, masclista, racista i homòfoba, d’una banda, i, de l’altra, la influència d’un model d’empoderament femení representat per les figures de la seva mare i la seva àvia.

MONUMENTO A MIS MADRES Y LA DESTRUCCIÓN DE VIEJOS DINOSAURIOS.  Felipe García Salazar

Prenent com a base principal la publicitat, la música, programes de televisió i altres elements de l’imaginari popular de l’època, combina fotografies de l’arxiu familiar, relats, imatges de la memòria i objectes quotidians per replicar un context social i cultural. Un context del qual es desprèn una manera de pensar, actuar i replantejar-se el món en el qual va néixer, créixer i viu.
La proposta és, doncs, el retrat d’una generació frontissa que es debat entre el seu pes històric i la seva necessitat de desconstruir, precisament, aquesta mateixa història.
El seu treball explora, de manera autobiogràfica, la seva relació amb el temps, la història i la seva pròpia identitat. A partir de la instal•lació, García Salazar busca crear espais de pensament i diàleg amb l’espectador que conviden a reflexionar sobre l’statu quo contemporani.