Manresa18

Manresa, Capital de la Cultura Catalana 2018

La ciutat de Manresa, a petició de l’Ajuntament, va ser designada Capital de la Cultura Catalana per a l’any 2018.

La iniciativa Capital Cultural Catalana és promoguda des del 2004 per l’Organització Capital de la Cultura Catalana per tal de "contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i de la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, nalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior".

La iniciativa s‘inspira en la Capital Europea de la Cultura, un títol que des del 1985 confereix la comissió i el parlament europeu a una o dues ciutats europees, que durant un any tenen la possibilitat de mostrar el seu desenvolupament i vida culturals.

Ciutats que han estat Capital de la Cultura Catalana:

Manresa compta amb un capital cultural i patrimonial gens menyspreable, que reforça el seu caràcter de capitalitat en l’àmbit territorial de la Catalunya Central i que li permet afrontar amb garanties un repte com el de la Capital Cultural.

En aquest sentit, la Capitalitat Cultural ha de servir per ampli car l’impuls i l’impacte de Manresa 2022 i altres projectes culturals de la ciutat. Ha de ser, en de nitiva, un gran al·licient i catalitzador de la ciutat en termes culturals, turístics i de desenvolupament.

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura