Exposició Esport, indústria i modernitat

Esport, indústria i modernitat és una exposició itinerant produïda pel Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica. A través de vuit àmbits temàtics mostra l’estreta relació entre els orígens de l’esport modern i el desenvolupament científic, tecnològic i industrial.
location_on
Museu de l'Aigua i el Tèxtil
access_time
Dissabte, 08 de Juny a les 10:00h fins a les 14:00h
Exposició Esport, indústria i modernitat

El naixement de l’esport modern se situa a l’últim terç del segle XIX i evoluciona ràpidament fins a l’esclat de la Guerra Civil, que trenca de manera abrupta l’evolució dels avenços tecnològics, socials i econòmics de la pràctica esportiva iniciats amb la revolució industrial.
L’exposició explica com, en els seus inicis, l’esport era una activitat exclusiva de les classes benestants, que en els anys 1920 es va democratitzar gràcies a les millores laborals aconseguides pel moviment obrer. La reglamentació dels esports, l’organització en clubs i federacions, així com la comercialització, la professionalització de la premsa esportiva i l’aparició de la ràdio van ser factors claus per al seu desenvolupament.
El Museu de l’Aigua i el Tèxtil acull la segona itinerància d’aquesta exposició, i ha treballat en la producció de nous continguts per explicar els inicis de l’esport a Manresa i la seva estreta relació amb el desenvolupament industrial de la ciutat. Manresa, una ciutat immersa en una rica cultura esportiva, ofereix un context ideal per a aquesta exploració a través d'una àmplia xarxa de centres, clubs i penyes dedicats a l'esport. En aquesta mostra, ens centrem en esports vinculats a la "roda": l'aviació, el motociclisme, l'automobilisme i el ciclisme. També explorem l'excursionisme i els esports que van sorgir a partir de les seves associacions, com l'atletisme i l'esquí.
En la cessió d’objectes i documents a Manresa hi ha col·laborat el Centre excursionista de la Comarca del Bages, el Centre Excursionista Montserrat, la Biblioteca el Casino, la Penya Ciclista Bonavista, Pirelli Neumáticos S.A.U, entre altres entitats.
Ens hi trobareu de dimarts a diumenge del 7 de juny al 8 de setembre de 10 a 14h
Entrada gratuïta

 

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura