Logo Microscopies

Casa jardí

Jordi González ens explica Casa jardí

La ruïna és un monument futur. És un hàbitat residual per a les plantes adventícies que són acollides per les parentes indígenes en una constant generació i canvi. La cabana de pastor ha esdevingut un espai residual dins una explotació agrària. És un petit oasi. Aquí han proliferat, de forma espontània i majoritàriament, els esbarzers endèmics que ajuden a proliferar altres espècies. Els espais propers estan envaïts per la canya americana, una planta rodamon que s’ha assentant en aquest “jardí planetari” —que anomena Gilles Clément—  perquè ha trobat unes condicions climàtiques adients. Mitjançant aquesta instal·lació volem parlar de les noves configuracions botàniques després de l'abandonament de les zones explotades per l'home. La ruïna és un marc de possibilitats, esdevé una nova llar dinàmica i en moviment.

Jordi González va néixer a Barcelona l'any 1975. Va estudiar Arts i Humanitats, Disseny, Cinema i Filosofia (MA, PhD) a Barcelona, Varsòvia i Cracòvia. Com a artista, ha treballat de manera multidisciplinària i ha exposat tant a Catalunya com a l'estranger.

Des dels inicis de la seva carrera, als anys noranta, s'ha vinculat a diverses tècniques gràfiques com la xilografia d'una manera lliure i poc convencional, afegint als gravats un acabat a mà (dibuix o pintura) per tenir com a resultat originals únics. El leitmotiv més habitual sobre el paper és el cos humà, desconstruint-lo i analitzant-lo, barrejant imatges d'inspiració científica amb qüestions metafísiques.

Des del 2015, però, aposta per un treball més antropològic i metafísic amb instal·lacions, escultures i intervencions respectuoses del Land Art. Vol centrar-se en la relació ancestral que tenim amb la natura, establint un diàleg amb l'entorn i la nostra cultura. Una constant de la seva obra és l'estètica Wabi-sabi, perquè utilitza materials deteriorats o envellits amb un acabat imperfecte. Això es deu a les influències orientals, especialment del Japó, per això és un practicant de la meditació zen durant molt de temps.

Ha impartit classes a diferents universitats de Barcelona i ha realitzat nombrosos tallers amb joves, nens i professors. A més, escriu habitualment assaigs i poesia.

www.jordiglez.com