Logo Microscopies

Nenúfar de terra

Jaume Amigó ens explica Nenúfar de terra

Durant els meus viatges al Japó, he pogut visitar molts temples budistes, repartits per tot el país. Normalment, en els seus jardins hi ha un estany amb nenúfars, planta aquàtica amb fulles que floten damunt de l'aigua. A vegades aquestes fulles són de dimensions considerables i, al capvespre, s'hi reflecteix la llum del sol al seu damunt obtenint una gran bellesa.

Pel Festival Microscopies 23, aprofitaré l'orografia del terreny per construir cinquanta-nou escultures en forma de cercle, fetes amb terra, aigua i pigment. L'escalfor del sol dibuixarà la terra, esberlant-la, i així s’aconseguiran unes línies atzaroses repartides en la superfície d'aquest nenúfar de secà de grans dimensions.

La instal·lació patirà el pas del temps i les inclemències climàtiques, i s'anirà degradant a poc a poc, sent respectuosa amb el medi ambient.

Jaume Amigó. Barcelona 1963. Fidel a la seva vocació de pintor, ha desenvolupat durant anys un llenguatge característic, personal, vinculat a la natura, a les seves transformacions, a la terra. A més de la pintura, ha realitzat múltiples incursions en l’escultura, la ceràmica, el gravat, per tornar sempre a la

pintura, la seva forma d’expressió de referència.

Els seus viatges al Marroc i, sobretot, al Japó han marcat considerablement la seva obra. En les seves visites al Japó, es va trobant el budisme Zen i els seus meravellosos temples i jardins. La fugacitat, la simplicitat i la imperfecció trobada, en el sentit tradicional japonès de bellesa, van ressonar en ell, deixant una forta empremta en el seu treball.

Actualment, treballa amb galeries de Barcelona, Amsterdam i el Japó.

El seu estudi/casa es troba a l'Alzina de Ribelles a la Noguera (Lleida).

https://www.jaumeamigo.com/