Logo Microscopies

Presentació

Microscopies'23

Festival d’Art i Natura a l’Anella Verda

El festival Microscopies neix de la mà de l’Ajuntament de Manresa i del Centre d’Art Contemporani El Forn de la Calç (CACiS). Microscopies inclou diverses instal·lacions artístiques respectuoses amb l’entorn que conviden a reflexionar sobre la relació entre els humans i la natura i a canviar la nostra mirada sobre el paisatge. El projecte compta amb la col·laboració de Meandre, el Geoparc, el Parc del Secà, el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus i l’Anella Verda, i s’organitza amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El Festival d’Art i Natura Microscopies, iniciat l’agost del 2020, és un itinerari per l’Anella Verda que uneix art, natura i cultura, gràcies a diverses obres efímeres i permanents. L’objectiu de la proposta és que, any rere any, s’incrementin les peces artístiques que es poden trobar a l’entorn natural de Manresa.

Aquest any 2023 Microscopies té lloc al voltant de la Sèquia, el canal medieval (s. XIV) que ha permès el creixement de Manresa i el desenvolupament agrari d’una bona part del Pla de Bages. Seguir el camí que voreja el seu recorregut, de 26 quilòmetres amb un desnivell mínim, constitueix una experiència veritablement memorable: temples, fortificacions, obres hidràuliques, masos i espais naturals transformats per l’aigua ens ajuden a entendre les arrels d’aquest territori d’interior, al cor de Catalunya.

Organitzen:

Ajuntament de Manresa 

CACiS El Forn de la Calç 

Direcció artística: 

Roser Oduber Muntañola

Textos: 

Meandre

Rosa Cerarols

Josep Maria Mata Perelló

Col·laboren: 

Anella Verda

Meandre

Parc de la Séquia

Consorci Urbanístic de l'Agulla

Junta de la Séquia

Consorci del Bages per a la Gestió de Residus 

Amb el suport de:

Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya 

Fotografies: 

Simina Alexandra Crisan

Irene Vendrell Oduber 

Vídeo : 

Marta Ripollès Valls 

Disseny gràfic: 

ClikArt

CACIS

Anella Verda