Logo Jardins de llum

12 FINESTRES

Autors: Estudi KRAFT i Xarxa de Biblioteques Veïnals de Manresa

“Finestres” és un projecte d’Estudi KRAFT que es focalitza en els buits arquitectònics. Consisteix en la descontextualització de diferents tipus de finestres amb l’objectiu de dotar-les de nous entorns i històries mitjançant la tècnica del collage.

Aquest procés d’extreure les obertures de la seva ubicació original i recol·locar-les, implica reconèixer elements arquitectònics (cornises, llindes, brancals…), decoratius (arrebossats, enrajolats, estucats, colors…) o funcionals (porticons, persianes, cortines…).

El treball finalitza aplicant il·luminació a l’interior de les finestres, generant una visió completament diferent de la volumetria, igual que en les ciutats reals, en funció de si és de dia o de nit.

Així doncs, l’execució de cada finestra permet desenvolupar la creativitat dels alumnes. La transformació, per tant, comporta certa dosi d’imaginació, sigui únicament a escala estètica sigui per construir un nou relat.

Estudi KRAFT (Elisenda Planas + David Oliva, arquitectes) és un espai formatiu de tallers infantils relacionats principalment amb el món de l’arquitectura, l’urbanisme i la construcció.

https://www.sp25.es/estudi-kraft/

Hi han participat alumnes de l’estudi Kraft i de les biblioteques veïnals de la XARXA DE BIBLIOTEQUES VEÏNALS DE MANRESA

Biblioteca veïnal Ctra. Santpedor

Biblioteca veïnal Cots Guix-Pujada Roja

Biblioteca veïnal Cal Gravat-Bufalvent

Biblioteca veïnal Valldaura

Biblioteca veïnal El Xup

Biblioteca veïnal Sagrada Família

Biblioteca veïnal Font dels Capellans

Biblioteca veïnal La Balconada

Biblioteca veïnal Plaça Catalunya

Espai Infantil Escodines


placeAdreça:
Carrer del Balç
eventHorari:
Ds. 17 de febrer, de 19 a 23 h.
Dm. 18 de febrer, de 19 a 22 h.