Logo Jardins de llum

10 CIRCLED / ENCERCLAT

Autor: CALIDOS

El cercle va ser descobert molt abans de la història escrita. Els cercles naturals com la lluna o el sol han estat observats i adorats des de temps immemorials; són la base del descobriment de la roda, potser el primer producte d’enginyeria de la humanitat, que des de llavors no ha parat de progressar i avançar en la recerca de la perfecció.

Una de les formes més comunes a la natura, és el punt de partida de la geometria i les matemàtiques, l’organització en graus (Newton). El cercle ha estat font d’inspiració infinita per artistes.

Des del prehistòric monument l’Stonehenge als misteriosos cercles apareguts en els sembrats, els cercles també han estat utilitzats en rituals religiosos i místics. A banda de la seva càrrega simbòlica, hom pot estar dins o fora del cercle —sentir-s’hi segur a dins, protegit per la comunitat, o bé defenestrat i obligat a observar-lo des de la distància—.

La dimensió de la instal·lació permet al públic accedir a dins del cercle i interactuar amb la llum gràcies a diferents sensors. Mitjançant el volum, el so i l’atracció de la llum la instal·lació aconsegueix la transformació d’un d’espai públic en una experiència audiovisual immersiva.

www.calidos.cat

placeAdreça:
Plaça Major
eventHorari:
Ds. 17 de febrer, de 19 a 23 h.
Dm. 18 de febrer, de 19 a 22 h.