Logo Jardins de llum

5 BURBUILAK

Autors: ELEMENTAL_LAB

"La maduresa de l'home és haver trobat de nou la seriositat amb què jugava quan era nen."
Friedrich Nietzsche.

Estrenada al festival "Gau Zuria 2023" de Bilbao, “Burbuilak” (Bombolla en Euskera), és una instal·lació que resignifica un concepte, temps enrere vinculat a l'aïllament, convertint-lo en una excusa per celebrar un esdeveniment públic i col·lectiu. En aquest cas una bombolla ja no és res que ens separi, sinó una petita partícula que gravita convidant a l'encontre i al joc.

“Burbuilak” és un joc urbà col·lectiu de grans dimensions. Una atmosfera intergeneracional.
Dins d'aquest espai semblen no existir les barreres d'edat, on podem entregar-nos a un esdeveniment que ens treu de la passivitat. Per un instant retornem al que és lúdic i sentint-nos expandir. Una expansió que llença a l'espectador a l'espai.

Una atmosfera farcida de bombolles seductorament tàctils que envolta l'espectador. Els reflexos de la llum sobre la superfície vidrada d'esferes buides, formen petites càpsules hipnòtiques i estimulants i aparentment ingràvides, floten en una aura iridescent. La instal·lació és un mecanisme que produeix formes il·limitades i evanescents. En elles podem endevinar les formes del vent o inclús l'aparença de lluernes nocturnes que ens envolten i ens retornen als temps quan el nostre món era obrir la porta i sortir a jugar.

@lab_elemental


placeAdreça:
Carrer de les Barreres
eventHorari:
Ds. 17 de febrer, de 19 a 23 h.
Dm. 18 de febrer, de 19 a 22 h.