Logo Jardins de llum

4 ELS ARBRES I L'AIGUA COM A FONT DE VIDA

Autors: CERCLE ARTÍSTIC DE MANRESA / Joan Carrió i Grau, Dolors Mas Rubió, Neus Casasayas Mas, Xus Royo, Rosa Barbé, Àngels Borrós, Josep Mª Pujol, Josep Concustell

ELS ARBRES I L'AIGUA COM A FONT DE VIDA

En la situació global de canvi climàtic, sobreescalfament, sequera, augment de les temperatures... el canvi climàtic està transformant el règim d'incendis que possiblement ens portaran a una desforestació, per la disminució de la capacitat de recuperació dels boscos mediterranis, i a una posterior desertització.

L'augment de la temperatura mitjana i la disminució de les precipitacions, afavoreix la proliferació d'incendis cada vegada més virulents i difícils de combatre. Si a això hi sumem l'augment de fenòmens extrems (vents huracanats, pluges torrencials, etc.) la perspectiva d'erosió i desertització es fa palesa. I no tan sols se’n ressentiran els boscos sinó que també els arbres fruiters, la pagesia i la ramaderia ho tindran difícil per sobreviure.

El factor humà en el canvi climàtic és una de les causes determinants i cal ser-ne conscients i prendre mesures perquè no vagi a més.

Fomentar el respecte a la natura, estalviar l'aigua, fer-ne un bon ús, són fites que ens hem de proposar.

http://www.cercleartisticmanresa.cat/


placeAdreça:
Plaça Gispert
eventHorari:
Ds. 17 de febrer, de 19 a 23 h.
Dm. 18 de febrer, de 19 a 22 h.