Graffitext: paraules que nodreixen
Projecte artístic becat per la Fundació Carulla. Graffitext és una experiència artística i de pensament dissenyada i dirigida per Marcos Xalabarder, periodista, dramaturg i fundador de l’Associació Escriptura en Viu, que fomenta l’escriptura com a eina de transformació social.
Amb quines idees alimentem el nostre pensament? Quants missatges ens empassem sense mastegar? Les paraules nodreixen o enverinen?
El llenguatge també és un sistema alimentari compartit que ens pot beneficiar o perjudicar segons com l'utilitzem. Allò que diem o escoltem configura una visió del món que ens ajuda a créixer plegades o enforteix les nostres diferències.
Graffitext és un dispositiu artístic multimèdia que permet projectar en l'espai públic el pensament crític col·lectiu a través de l'escriptura improvisada. Aquesta nit és l’oportunitat dels joves de fer sentir la seva veu a l’espai públic mitjançant paraules, colors, dibuixos i música en directe. A partir dels temes de debat de Cosmògraf 2024, que enguany està dedicat a l’alimentació, explorarem i expressarem la visió del món que ens envolta a través del llenguatge i com ens afecta, positiva o negativament.
Graffitext és un concepte d'intervenció artística urbana dirigit als més joves. Ha estat creat per Escriptura en Viu i becat pel programa SOS Cultura de la Fundació Carulla, que premia accions artístiques destinades al canvi social.
Vine al Graffitext i descobreix com l'escriptura pot enderrocar murs i nodrir el món.
Organització: Centre Cultural el Casino i l’Associació Escriptura en Viu
Amb el suport de la Fundació Carulla