Agustí Penadès inaugura aquest divendres l'exposició 'Acció, procés, configuració' a la Sala d'Exposicions de la Plana de l'Om de Manresa

La mostra es podrà veure fins al 25 d’octubre. Està impulsada per la UVic-UCC i organitzada de manera conjunta amb l’Ajuntament de Manresa, en una iniciativa que pretén establir vincles entre dues ciutats culturalment punteres de la Catalunya Central.

access_time
Dimecres, 16 de Setembre de 2020
Agustí Penadès inaugura aquest divendres l'exposició 'Acció, procés, configuració' a la Sala d'Exposicions de la Plana de l'Om de Manresa

Agustí Penadès inaugura aquest divendres l’exposició ‘Acció, procés, configuració’ a la Sala d’Exposicions de la Plana de l’Om de Manresa. La mostra, que es podrà veure fins al 25 d’octubre, està impulsada per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, des de la plataforma Fem UVic-UCC Territori, i organitzada de manera conjunta amb l’Ajuntament de Manresa, en relació amb l’exposició que, amb el mateix títol, però amb diversitat d’obres, es va presentar al Temple Romà de Vic, el 2019. La iniciativa pretén establir vincles entre dues ciutats culturalment punteres de la Catalunya Central.

La inauguració es farà a les 19 h i comptarà amb la presència de l’artista; de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy; del rector de la UVic-UCC, Eladi Baños; del comissari de l’exposició, Miquel Bardagil, i de la presidenta de la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central, Anna Roca, entitat que col·labora amb la mostra.

Agustí Penadès (Manel, València, 1935) és un artista d’una interessant trajectòria creativa. Des dels seus inicis pictòrics com a paisatgista es va endinsar en una progressiva estilització fins arribar a una abstracció arrelada en la matèria i en l’expressió dels sentiments amagats en el subconscient. La seva obra es caracteritza per la gran varietat de tècniques i per la riquesa de materials, que aplica a la tela amb una gestualitat plena d’energia i dinamisme. Com ell mateix explica, és la mateixa obra pictòrica la que el va guiant en el procés de creació, que va avançant amb l’aplicació sobre la superfície –preferentment tela o fusta, però també alumini, entre altres— dels materials amb una clara referència industrial com les llimadures de ferro, el carbó mineral, l’acrílic o les resines. El resultat és una obra de gran potència, plena d’energia i dinamisme que expressa un dens i subtil món de sentiments i emocions, que creix en diàleg amb la mirada de l’espectador. També ha practicat el dibuix i, molt especialment, l’escultura.

L’exposició ‘Acció, procés, configuració’ es podrà veure fins al 25 d’octubre, de dimarts a diumenge de 17.30 a 20.30 h.

 

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura