Mostrar Menú

Quatre maquetes tallades en fusta per Heliodoro Martín entren a formar part del fons del Museu de Manresa per la donació de la vídua de l'artista

Les maquetes corresponen als edificis de l’Ajuntament de Manresa, La Seu i la Cova i la catedral de Burgos, d’on era originari l’artista.

Quatre maquetes tallades en fusta per Heliodoro Martín entren a formar part del fons del Museu de Manresa per la donació de la vídua de l'artista

El passat dimecres 26 de febrer es va signar el contracte de donació entre l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent,  i Maria Juana Delgado Garcia, vídua d’Heliodoro Martín Martínez, pel qual la propietària de les obres en fa lliurament a l’Ajuntament de Manresa i en benefici de la ciutat i per a la preservació i difusió d’aquestes peces. L’acte de signatura va comptar amb l’assistència de la regidora de Cultura, Anna Crespo; i d'una familiar de l’artista.

 

Es tracta de quatre maquetes tallades en fusta per Heliodoro Martín Martínez que representen els monuments manresans de la Seu, la Cova i la Casa Consistorial i la catedral de Burgos.

 

Heliodoro Martín Martínez va néixer a Agés, Burgos, el 1925 i el 2017 va morir a Manresa, on vivia des de 1947. Consta a la base de dades d’artistes del Bages del Museu de Manresa com a autor de diversos treballs de fusta tallada i se’n troba referència a l’obra de Joan VILARÓ I LLACH, "Art a Manresa (segles XIX i XX)", publicat l’abril de 1983. La vídua fa la donació de les obres per satisfer la voluntat de l’artista.

 

Les quatre maquetes objecte de donació són peces d’interès per a l’acreixement del patrimoni de la ciutat. I és voluntat de l’Ajuntament de Manresa d’afavorir la preservació i la difusió del patrimoni artístic relatiu a la ciutat sempre en estreta col·laboració amb el Museu de Manresa i amb la resta d’institucions que preserven el patrimoni cultural de la ciutat. Per això, les maquetes seran dipositades al Museu de Manresa i per donar el màxim de visibilitat a les obres, les de la Cova i la Seu seran cedides per a que siguin exposades en aquests conjunts monumentals.

 

Donacions com aquesta contribueixen a enriquir el patrimoni cultural i artístic de la ciutat.