Demà s'inaugura l'exposició «Mares adolescents» del fotògraf manresà Oriol Segon

Aquesta exposició restarà oberta fins al 3 de novembre. Està  organitzada per la Taula d'Arts Visuals de la Catalunya Central, i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa i la Fundació Ars Garriga-Mir de Manresa. També, amb el suport  dels Rotary Club del Berguedà i el Ripollès.

access_time
Dilluns, 21 d'Octubre de 2019
Demà s'inaugura l'exposició «Mares adolescents» del fotògraf manresà Oriol Segon

Demà dimecres, a les 18.30 h,  s'inaugurarà a la sala de la Plana de l'Om l'exposició  “Mares Adolescents, embaràs precoç, abús i desestructuració familiar a Hondures”, del fotògraf manresà Oriol Segon. La mostra es podrà visitar fins al 3 de novembre.

Aquest reportatge fotogràfic sobre la maternitat d'adolescents a Hondures, porta a una profunda reflexió sobre la discriminació sexual dins una societat dominada pels paràmetres patriarcals. Aquest treball-produït a Sud-amèrica- servirà per fer una reflexió en profunditat de les arrels d'aquesta gran lacra social, molt incorporada també en els models de societats del nostre entorn.

 

Durant l’acte d’estrena també es farà una taula rodona amb el mateix Oriol Segon i altres experts en la lluita contra la violència de gènere d'Hondures i Catalunya. 

 L’exposició està organitzada per la Taula d'Arts Visuals de la Catalunya Central, en el marc del cicle Contemporanis, i ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa i la Fundació Ars Garriga-Mir de Manresa. També, amb el suport  dels Rotary Club del Berguedà i el Ripollès, comarques  on s'exposarà pròximament.



Biografia de l'autor


Oriol Segon, nascut a Manresa el 1981, va estudiar fotografia a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC). Ha participat en diferents tallers de fotografia documental impartits per Antoine d'Agata (Magnum Photos), Franco Pagetti (VII), José Manuel Navia (Agence Vu), Ariana Rinaldo (OjodePez) o Darcy Padilla, entre d'altres.

El seu assaig fotogràfic Young Patriots ha rebut els premis Spot Light Award (Festivalle della fotografia Etica, Lodi (Italia), 2014 i l'Exposure Award 2014 (See Me Gallery, Nova York), entregat al Louvre (Paris, 2015).


Young Patriots s'ha exposat, entre d'altres al festival DOCfield'14, al Backlight Festival (Tampere, Findlàndia, 2014), al Festival de fotografia emergent PA-TA-TA (Granada, 2014), a l'Encontros da Imagem Festival (Braga, Portugal 2014), al Festivalle della Fotografia Etica (Lodi, Itàlia, 2014) i al Kolga Phooto Festival (Tbilisi i Batumi, Georgia, 2015). Aquest mateix projecte ha estat publicat a la CNN (EUA), WU Magazine (Itàlia) i també a Cicero Magazine (Alemanya).

http://www.oriolsegontorra.com/

 

 

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura