La Plaça Sant Domènec acull aquest dissabte la 8a edició de la Festa Intercultural de Manresa

Durant la tarda i el vespre diverses entitats nouvingudes i autòctones de la ciutat donaran a conèixer balls, música tradicional i gastronomia, amb l’objectiu d’apropar a la ciutat la gran diversitat cultural present a Manresa.

 

access_time
Dimarts, 25 de Juny de 2019
La Plaça Sant Domènec acull aquest dissabte la 8a edició de la Festa Intercultural de Manresa

Aquest dissabte  29 de juny, al llarg de la  tarda i  vespre, tindrà lloc, a la plaça Sant Domènec, la vuitena edició dela Festa Interculturalde Manresa, organitzada des de la regidoria de Nova Ciutadania i Cooperació de l’Ajuntament. Es tracta d’una nova edició d’una mostra festiva que pretén apropar a la ciutat la gran diversitat cultural present a Manresa, on s’hi poden trobar ciutadans de fins a 108 països diferents, i que representen més del 17% de la població de la ciutat.

La Festa Intercultural ha estat  des de fa anys una mostra del teixit associatiu , participatiu i cultural d’aquest gran diversitat cultural, religiosa, social, etc,  viscuda  a la ciutat i el país en las darreres dècades. Amb la mostra festiva es pretén donar a conèixer les activitats que duen a termes aquestes entitats, així com la seva vessant de cultura tradicional (música, ball, mostra gastronòmica), i afavorir aquest presa de contacte directe en un espai públic.  Es podrà trobar un ampli mostrari cultural del país i provinent d’arreu del món ( Europa, Àsia, Amèrica i Àfrica).

La inauguració de la festa tindrà lloc a les 17.30 h. començant tot seguit les actuacions per part de les diferents entitats convidades. Es preveu finalitzar al voltant de la mitjanit.

A l’entorn de la plaça de Sant Domènec s’instal·laran un conjunt d’estands on es podrà   conèixer de primera mà les diferents entitats convidades, les seves activitats, i gaudir d’una petita mostra gastronòmica i d’artesania.  Enguany, entre entitats que aporten espectacle i estand, o només estand, es podran trobar-ne d’argentins,  bolivians, camerunesos, colombians, colla castellera Tirallongues, cultural islàmica del Bages, cultural xinesa de Manresa, de dones del Marroc Al Noor, equatorians, la Federació d’associacions de veïns de Manresa, ghanesos, iorubes-nigerians, senegalesos, i romanesos.

Com altres anys, es tindrà la possibilitat de poder efectuar donacions de sang a través dela Unitat Mòbildel Banc de Sang i Teixits que s’ubicarà a la mateixa plaça Sant Domènec.

 El programa d’actuacions és el següent:

17.30 h: Inauguració de la festa

17.35 - 18.05 h : Colla castellera Els Tirallongues

18.10 -18’40 h: Assoc.  cultural romanesa de Manresa, amb l’espectacle Armonia

18.45  -19.15 h :Assoc. africana de solidaritat, amb el ball Njeekobong

19.20  - 19.50 h: Assoc. d’equatorians de Manresa, amb el grup Tricolor

19.55 - 20.25 h: Assoc. Centre cultural xinès de Manresa amb una mostra de balls i vestuari tradicional xinès

20.30 - 21.00 h :Assoc. boliviana de Manresa, amb la Morenada

21.05 - 21’35h :Assoc. cultural argentina de Manresa, amb l’homenatge a un manresà tanguero.

21.40 -22.10 h:  Assoc. colombians residents al Bages, amb la banda Genelerss

22.15 – 22.45 h: Assoc. cultural oodua (Iorubes), amb l’espectacle Ojayo

22.50 -24.00 h: Assoc. de ghanesos del Bages, amb els balls Adriwa i jama

I finalització de la festa.

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura