Demà es donarà el tret de sortida de la Festa de la Llum 2019 amb els pregons infantil i institucional

A les 11 del matí, alumnes de les escoles Jeroni de Moragas, Oms i de Prat i Renaixença seran els encarregats de pronunciar el pregó infantil al saló de sessions. A 2/4 de 8 del vespre serà el torn del pregó institucional, que anirà a càrrec del coordinador de l’Associació El Galliner i dinamitzador cultural Joan Morros. D’altra banda, a 2/4 d’1 del migdia, s’inaugurarà l’itinerari botànic al Parc de Puigterrà.

access_time
Dimecres, 13 de Febrer de 2019
Demà es donarà el tret de sortida de la Festa de la Llum 2019 amb els pregons infantil i institucional

La Festa de la Misteriosa Llum de Manresa comença a celebrar els seus actes principals. Demà divendres, 15 de febrer, el Saló de Sessions acollirà els tradicionals pregons, l’infantil i l’institucional.

 

A les 11 de matí, un centenar d’alumnes de 6è de Primària i d’Educació Secundària Obligatòria de l’escola Jeroni de Moragas, de 5è de Primària de l’Oms i de Prat, i de 6è de Primària de la Renaixença seran els protagonistes del pregó infantil. L’acte el presidirà l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i comptarà  amb l’assistència de membres de la corporació municipal i de representants de la Federació d’Associació de Veïns de Manresa (FAVM), entitat administradora de la Festa de la Misteriosa Llum d’enguany. L’acte clourà amb el cant dels Goigs de la Llum, sota la direcció musical de Jaume Serra.

 

A 2/4 de 8 del vespre, serà el torn del pregó institucional que enguany el pronunciarà el coordinador de l’Associació El Galliner i dinamitzador cultural, Joan Morros. L’acte, presidit també per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, comptarà amb les intervencions de la regidora de Projecció de Ciutat i Festes de l’Ajuntament de Manresa, Neus Comellas; el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, Antoni Erro; i comptarà amb l’assistència de la corporació municipal. El pregó institucional clourà amb el cant dels Goigs de la Llum, sota la direcció musical de Mireia Subirana.  

 

Itinerari botànic al Parc de Puigterrà


També demà divendres, a 2/4 d’1 del migdia, després del pregó infantil al Saló de Sessions, es portarà a terme la inauguració de l’itinerari botànic al Parc de Puigterrà. L’activitat consta en construir un veritable pulmó verd al mig de la ciutat on s’han plantat 10 arbres i se’n han senyalitzat 27. La intenció d’aquesta proposta és que se’n pugui fer un aprofitament didàctic per part dels centres educatius i la ciutadania en general. Pel que fa a demà, se’n plantaran tres; un per cada escola participant al pregó infantil d’enguany.

 

Suspesos els actes del 21 de febrer per la vaga general


El govern municipal de Manresa ha suspès l’agenda institucional del dia de la Festa de la Llum, el 21 de febrer, i afegir-se  a la convocatòria de vaga general prevista per a aquest mateix dia , ja que compta  amb un ampli suport de les organitzacions cíviques, sindicals i polítiques del país.

 

Des del consistori s’ha intentat traslladar els actes previstos d’aquest dia a una nova data però, davant la impossibilitat de fer-ho, s’ha decidit anul·lar els que en depenen directament; el seguici, la tronada i la ballada de la plaça Major. Pel que fa a la resta del programa festiu d’aquell dia, es mantindrà la missa, la presentació d’Ars Viva a la Seu es trasllada al divendres i el cinema de Cine-Club Manresa passa a dissabte. Les altres entitats implicades estan acabant d’estudiar què fan amb els seus actes.

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura