Quim Masferrer i NatxoTarrés clouran al Kursaal el projecte “Manresa des d'una altra mirada”

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la regidora de Projecció de Ciutat i Festes, Neus Comellas, han presentat la darrera ponència escènica i han fet balanç d’un projecte que ha tingut fins ara una assistència de 1.863 espectadors. En acabar la ponència, hi haurà una festa sorpresa per commemorar el 12è aniversari del teatre Kursaal.

access_time
Dilluns, 11 de Febrer de 2019
Quim Masferrer i NatxoTarrés clouran al Kursaal el projecte “Manresa des d'una altra mirada”

El projecte “Manresa des d’una altra mirada” culminarà el proper dimecres, 20 de febrer,  amb la ponència escènica titulada “Festa és cultura, Manresa, cor de la festa”, que anirà a càrrec de l’actor i director de teatre, guionista, presentador de televisió i monologuista català, Quim Masferrer; i el cantant del grup Gossos i activista social, Natxo Tarrés.

 

Suposarà la cloenda d’una proposta cultural, gratuïta i oberta a tothom,  que va néixer l’any passat, impulsada per la regidories de Projecció de Ciutat i Festes Cultura de l’Ajuntament de Manresa, en paral·lel de la celebració de Manresa, Capital de la Cultura Catalana 2018,  i amb l’objectiu de dotar la ciutat d’un espai de reflexió i debat que sigui perdurable, de la mà de professionals, acadèmics, comunicadors i pensadors de reconegut prestigi a nivell català i/o internacional que aportin la seva opinió, la seva mirada,  sobre diversos aspectes de la societat actual.

 

En aquesta ocasió el marc escollit de la darrera ponència és el teatre Kursaal, per poder garantir un millor aforament. La ponència escènica es farà a les 21.30 h. En acabar, al pati del Kursaal, se celebrarà una festa sorpresa per commemorar el 12è aniversari del teatre manresà (reinaugurat el 20 de febrer de 2007).

 

Els detalls d’aquesta  ponència, el balanç del projecte i la celebració de l’aniversari del teatre han estat presentats avui, a l’Hotelet – Casa Padró, per l’alcalde Manresa, Valentí Junyent; per la regidora de Projecció de Ciutat i Festes, Neus Comellas, i pel gerent de Manresana d’Equipaments Escènics, Jordi Basomba. Els ha acompanyat també  el promotor cultural Pep García.

 

Valentí Junyent  ha agraït els col·laboradors i patrocinadors pel suport que han donat aquest projecte que “ha tingut una bona acollida i ha connectat amb el teixit ciutadà”. Per a alcalde “les persones convidades i els temes triats ens han  ajudat a projectar-nos com a ciutat”. Junyent també ha volgut subratllar “la suma d’esforços de tothom per fer coincidir aquesta darrera mirada amb la celebració de l’aniversari d’un dels grans actius de la ciutat com és el teatre Kursaal”.

 

Neus Comellas ha manifestat la satisfacció per la resposta de la ciutadania d’un projecte que “s’ha anat coent a foc lent però amb la mirada llarga” i que ha permès “sentir-nos una ciutat amable, potent i compromesa, que ajuda a fer créixer la nostra autoestima”. Per a la regidora de Projecció de Ciutat “amb aquest projecte es demostra que si a la ciutat li ofereixes coses potents, la ciutat respon”.

 

Al seu torn, Jordi Basomba ha felicitat els impulsors del projecte “Manresa, des d’una altra mirada” i ha animat a “continuar impulsant aquestes propostes engrescadores”. El gerent de Manresana d’Equipaments Escènics ha avançat que, un cop acabat la ponència de Masferrer i Tarrés, al patit del Kursaal, hi haurà moltes sorpreses, principalment musicals, que tindran la seva culminació a les 12 de la nit, per commemorar el 12è aniversari de la reinauguració del Kursaal.

 

Unes ponències amb excel·lent resposta del públic


Amb la voluntat contribuir a aconseguir una ciutat més culta, més amable i potenciadora de valors,  “Manresa des d’una altra mirada” ha estat una proposta que s’han endinsat en la reflexió de temàtiques i valors universals com són la salut, l’esport, la solidaritat, la universitat i, finalment,  la festa, unes ponències i uns convidats que han tingut una excel·lent resposta del públic, amb una  participació de 1.863 persones, a la qual caldrà sumar l’assistència de la setmana vinent.

 

La primer ponència es va celebrar el 20 de setembre i va anar a càrrec del doctor Miquel Vilardell i del gastrònom Toni Massanés, que van posar en valor la salut i la nostra actitud vital davant la salut, no només l’hospitalària sinó també la salut de l’ànima, l’alimentació, l’assistència sanitària, la preocupació per la recerca i  la innovació i els avenços al servei del benestar de les persones. Aquesta ponència va tenir una assistència de 412 persones.

 

L’exwaterpolista Manel Estiarte i la periodista  Mònica Terribas, l’11 d’ octubre passat, van ser els protagonistes de la segona ponència, amb l’esport com a repte i superació, però que va aprofundir també en el recorregut vital de l destacat esportista manresà. 411 persones van seguir aquesta ponència.

 

El 29 de novembre, van ser Òscar Camps, fundador i director de l'ONG Proactiva Open Arms, i el berguedà Xavi Rosiñol, periodista de TV3, els ponents d’una xerrada per relacionat sobre el la solidaritat i el compromís de la societat amb els més necessitats. Aquesta ponència va ser seguida per 314 persones.

 

La quarta ponència, dedicada a la Universitat, es va celebrar el 13 de desembre passat, amb el periodista català  Joaquim Maria Puyal, que va reflexionar sobre importància de saber transmetre, la importància de saber comunicar, d’escoltar i preguntar. Aquesta ponència va tenir un excel·lent èxit de públic, amb 726 espectadors.

 

“Manresa des d’una altra mirada” és un projecte impulsat des de l’Ajuntament de Manresa i  té el suport i la participació de diversos ambaixadors (Althaia, FUB i Ampans) i dels patrocinadors (Fundació Bancària La Caixa, Bon Preu-Esclat, Fibracat, Coca-Cola, Grup Santausana, Grup Llobet i Oller del Mas) i la col·laboració de Elèctrica Garriga I Duplex.

 

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura