Mostrar Menú

La Basílica de la Seu acollirà aquest dissabte el concert "Passat i present de la Capella de Música de la Seu" sobre la història de l'entitat

Es farà a 2/4 de 8 del vespre sota el claustre romànic de la Seu i s’ha organitzat amb l’objectiu d’apropar aquesta formació musical a tota la ciutadania. L’acte és gratuït i forma part del programa de la Capitalitat Cultural.

La Basílica de la Seu acollirà aquest dissabte el concert

La formació musical “La Capella de Música de la Seu” es va constituir a Manresa l’any 1611 amb l’objectiu d’enaltir les celebracions litúrgiques amb música i cant. Després de més de 400 anys de la seva creació, actualment segueix col·laborant en nombroses celebracions de la parròquia i de la ciutat, però molts manresans en desconeixen l’existència. Per aquest motiu, s’ha organitzat l’acte “Passat i present de la Capella de  Música de la Seu” amb l’objectiu d’apropar aquesta formació musical a tota la ciutadania. Es farà aquest dissabte, 10 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre, sota el claustre romànic de la Seu.

 

La Capella de Música de la Seu, sota la direcció de Mireia Subirana, interpretarà un repertori de peces musicals i d’obres de compositors vinculats a l’entitat i que pertanyen a l’Arxiu de Manuscrits Musicals de la Capella de Música de la Seu. Montserrat Lladó acompanyarà la formació al teclat i la musicòloga Glòria Ballús comentarà totes les peces explicant-ne les característiques, el compositor i/o el seu context i exposarà quina és la funció i missió de la formació. Igualment, descobrirà les característiques de l’Arxiu Musical de la Seu, format per peces creades exclusivament  pel grup musical manresà.

 

Els temes que s’interpretaran són: “Responsori de Nadal Quem vidistis pastores”, amb música de Caietà Mensa (1765-1845); “Salve”, amb música de Francesc Xavier Andreví (1768-1853); “Ave Maria”, amb música de Francisco Escorsell (1829-1900);  “Gradual Corpora Sanctorum” i “Himne de Santa Cecília”, amb música de Miquel Augé (1885-1936); “Marxa de Sant Ignasi”, versionada per José M. Beobide (1882-1967); i “Glòria de la Missa de la Verge de l’Alba”, amb música de Josep M. Massana (1921- 1984).

 

L’acte és gratuït i forma part del programa de la Capitalitat Cultural, que ha aportat el pressupost necessari per dur-lo a terme.