Els recitals País Petit i Darrera Fornada, uns clàssics del Tocats de Lletra, tornen aquest dissabte

País Petit aplega la poesia de tres veus en tres llengües diferents, Lucía Aldao (gallec), Harkaitz Cano (eusquera) i Sònia Moll (català), acompanyats per la música de Manel López que ompliran de cultura el refugi antiaeri de la Renaixença, a partir de les 8 de la tarda. Per la seva banda, tres autors novells seran els protagonistes de Darrera Fornada, a les 10 del vespre al Forn de pa Codina (c. Urgell, 39).

access_time
Dijous, 18 d'Octubre de 2018
Els recitals País Petit i Darrera Fornada, uns clàssics del Tocats de Lletra, tornen aquest dissabte

Dos dels recitals ja clàssics del Tocats de Lletra, País Petit i Nova Fornada, tornen aquest cap de setmana compartint programa amb un munt d’activitats diverses (recitals, vermuts, cinema) que farciran de literatura, cultura i poesia la capital del Bages.

 

Dissabte 20 d’octubre, tindrà lloc al refugi antiaeri de la Renaixença el recital a tres veus País Petit.  A partir de l es 8 de la tarda, Lucía Aldao, Harkaitz Cano  i Sònia Moll, acompanyats per la música de Manel López, versaran la realitat en tres llengües diferents, gallec, eusquera i català.

 

El mateix dia, a les 10 del vespre, els autors novells prendran la paraula al recital Darrera Fornada que tindrà lloc al Forn de Pa Codina (c. Urgell, 39). Els poetes Carla Fajardo, Gerard Vila i Maria Isern, acompanyats per la saxofonista i cantant Aina López, mostraran l’entusiasme i la vitalitat d’aquell que enceta el camí.

 

Més actes el dissabte

 

A les 12 del matí, la Plana de l’Om acollirà l’acte “La fi del món ha començat”. Una selecció de poemes, feta per Jordi Estrada, de l’escriptor mallorquí Blai Bonet recitats per Laura Aubert i l’acompanyament d’Adrià Aubert al violí. En cas de pluja, l’acte tindrà lloc a l’Espai Plana de l’Om (Plana de l’Om, 6).

 

Posteriorment, a la 1.30 del migdia, es podrà degustar del vermut poètic  “Novíssims” a Barlins Teatreria (Sabateria,3).  Els poetes Josep Ballesteros, Anna García Ribas, Marta Pérez Sierra i Elisabet Punset presentaran els seus darrers llibres, amanits amb un bon vermut.

 

Diumenge, vermut i cinema

 

L’endemà, diumenge, 21 d’octubre a les 12.30 del migdia, la plaça Serarols serà l’escenari on fluiran els versos cantats per Pau Alabajos en el vermut poètic “Ciutat a cau d’orella”.  Un homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés en el 25è aniversari de la seva mort.

 

I ja per tancar el cap de setmana, la filmació “Correspondecias”, de Rita Azevedo Gomes, es projectarà a l’Auditori Plana de l’Om a les 6.30 de la tarda. La presentació anirà càrrec de Clàudia de Palol, especialista en cultura portuguesa. L’argument gira entorn la correspondència que van mantenir, al llarg de les seves vides, Sophia de Mello Breyner Andresen i Jorge de Sena, dos dels escriptors portuguesos més importants del segle XX i que palesen les diferents etapes existencials que van travessar en un context històric canviant.


El cicle Tocats de Lletra, que té lloc del 17 al 28 octubre, és organitzat per l’Ajuntament de Manresa, el Gremi de Llibreters de Catalunya i Òmnium Cultural, amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes i la Diputació de Barcelona, i amb la col·laboració d’altres entitats i empreses del territori.

 

Es pot consultar el programa complet clicant AQUÍ

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura