Manresa edita 6.000 estovalles literàries per potenciar la ciutat i els seus escriptors

Durant la setmana de Sant Jordi, restaurants i establiments d’hostaleria de la ciutat faran servir estovalles amb textos d'autors manresans i fragments que parlen de la ciutat i que han estat elaborades pel CNL Montserrat.

 

access_time
Dimecres, 18 d'Abril de 2018
Manresa edita 6.000 estovalles literàries per potenciar la ciutat i els seus escriptors

Amb motiu de la capitalitat cultural, i coincidint amb la diada de Sant Jordi, l’Ajuntament de Manresa i el Centre de Normalització Lingüística (CNL) Montserrat han dut a terme una activitat conjunta, ‘Parlant de Manresa…’, que pretén reivindicar la memòria d'autors manresans o textos d’autors de renom que citen la ciutat de Manresa, impulsar-ne el coneixement i divulgar-ne la seva obra literària.

 

D'aquesta manera, diversos establiments de restauració de Manresa lluiran estovalles amb fragments de diferents obres d’autors manresans i de renom. En total s’han editat 6.000 estovalles, que seran als establiments a partir de demà.

 

S’han elaborat quatre models d’estovalles que contenen fragments d’obres d’autors manresans o textos que parlen de la ciutat de Manresa. Entre d’altres, podrem llegir poesies d’autors locals com Gabriel Mora, fragments d’escriptors manresans com Joaquim Amat-Piniella o Vicenç Prat i autors de renom que citen Manresa en els seu escrits, com és el cas de Josep Pla, Josep Maria Espinàs i Josep Pin i Soler. A banda, també hi trobarem la recepta del bacallà a la manresana d’Ignasi Domènech, cuiner manresà de gran anomenada.

 

El Gremi d’Hostaleria del Bages, a banda d’altres establiments de restauració del Centre Històric i de la ciutat en general, s’han volgut adherir a aquesta iniciativa que pretén contribuir al foment i coneixement d’autors de la ciutat i potenciar Manresa com una ciutat amb un valor literari destacable i documentable. 

 

 

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura