El compositor i director d'orquestra Salvador Brotons oferirà dissabte una masterclass al Conservatori de Música de Manresa

L’acte, obert a tot el públic, té l’objectiu de potenciar la formació musical dels estudiants i inclou una conferència sobre el món de la direcció, composició i pedagogia.

access_time
Dimecres, 07 de Març de 2018
El compositor i director d'orquestra Salvador Brotons oferirà  dissabte una masterclass al Conservatori de Música de Manresa

El Conservatori Municipal de Música de Manresa celebrarà aquest dissabte al matí –de 10 a 14 hores- una masterclass a càrrec d’un dels grans referents catalans de la música, Salvador Brotons, compositor i actual director de la Banda Municipal de Barcelona i de la Vancouver Symfony orquestra (EUA). L’acte, obert a tot el públic, té l’objectiu  té l’objectiu de potenciar la formació musical dels estudiants de música i inclou una conferència sobre el món de la direcció, composició i pedagogia, que anirà a càrrec del mateix Salvador Brotons.

 

Aquesta activitat forma part del cicle de masterclass coorganitzades per l’Asssociació de Conservatoris de Catalunya i la Fundació Antigues caixes Catalanes, amb el suport del BBVA CX, adreçades als alumnes dels conservatoris de Grau Professional de Catalunya. Aquesta iniciativa neix com a activitat complementària del premi BBVA de Música al Talent Individual, que té com a objectiu potenciar la formació musical dels estudiants de grau professional que cursen estudis reglats als Conservatoris Professionals, Centres Autoritzats de Grau Professional i Centres Integrats de Catalunya, i ajudar-los en la seva  projecció professional.

 

Les classes s’han portat a terme a conservatoris d’arreu de  Catalunya. El cicle es va iniciar el 10 de febrer a Cervera (amb el guitarrista Xavier Coll); el 17 de febrer a Badalona (amb el pianista Enrique José Bagaría); el 24 de febrer a Tarragona (amb la cantant Ofèlia Sala); el 3 de març a Granollers (amb el violinista Dani Cubero); i finalitzarà aquest dissabte a Manresa, amb Salvador Brotons.

 

Salvador Brotons i Soler, compositor i director d’orquestra


Va néixer a Barcelona el 17 de juliol de 1959. Va estudiar flauta amb el seu pare, va realitzar els estudis  musicals al Conservatori de Música de Barcelona i va aconseguir els títols superiors de flauta, composició i direcció d’orquestra. Els seus mestres foren Antoni-Ros Marbà, Xavier Montsalvatge i Manuel Oltra. Va ser primer flauta de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu (1977-1985) i de l’Orquestra Ciutat de Barcelona (1981-1985).

 

L’any 1983 va rebre el premi Ciutat de Barcelona per la primera de les seves simfonies. Ha escrit un altra simfonia, Resplendor, un quartet, una sonata per a viola i altres peces de cambra. L’any 1985, una beca Fullbright el va permetre estudiar a la Florida State University, als Estats Units, on es va doctorar en música. El 1987 fou nomenat director de l’orquestra de la universitat de Portland, als Estats Units, on residí fins al 1997.

 

Ha estat assistent de l’orquestra simfònica de la Florida State University (1986-87), director titular de l’Oregon Sinfonietta (1990-93) i de la Mittleman Jewish Community Orchestra (1989-91), i de l’orquestra de la Portland State University (1987-1997), universitat on també van ensenyar contrapunt, direcció d’orquestra, literatura, i història de la música.

 

Des de l’any 1991 als EUA és el director titualr de la Vancouver Symphony Orchestra (Estat de Washington) al front de la qual ha estat distingit amb el premi “Arts Council” atorgat pel Clark County i la ciutat de Vancouver. En el nostre país ha estat director titular de l’Orquestra Simfònica  del Vallès (1998-2002) i de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears (1998-2001).

 

Actualment és professor de direcció d’orquestra i composició a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i director titular de la Banda Municipal de Barcelona.  

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura