Mostrar Menú

El Carnestoltes Infantil de Manresa renova el seu èxit de participació amb més de 2.500 inscrits

El 40è Carnestoltes Infantil, que se celebra aquest diumenge,  consolida el canvi de recorregut iniciat fa dos anys amb sortida a la Plana de l’Om i fi de festa a la plaça de la Font de les Oques. Enguany la temàtica escollida és el món dels oficis.  

El Carnestoltes Infantil de Manresa renova el seu èxit de participació amb més de 2.500 inscrits

Aquest diumenge 11 de febrer, al matí, tindrà lloc una nova edició d’un Carnestoltes Infantil que repeteix el recorregut establert fa dos anys, amb sortida a la Plana de l’Om i un final de festa a la plaça Font de les Oques.

 

El Carnestoltes Infantil està organitzat per l’Ajuntament de Manresa i Imagina’t i amb la col·laboració d’AMPAs de la ciutat, els Geganters de Manresa, La Disfressa, Lolita Rovira – Estudi de Maquillatge- i La Gresca.

 

Enguany la temàtica són “Els oficis”, proposta que va arribar a través del Consell d’Infants de la ciutat, que van treballar al llarg del curs 2016-2017 van treballar les festes i la cultura popular.

 

Una vegada més el rei i la reina del Carnestoltes, acompanyaran una rua infantil en la qual s’hi ha inscrit més de 2.500 persones: 16 AMPAs, un Centre Obert i 5 grups de música. Es calcula amb els pares, mares, i grups que s’apleguin al final de la rua s’arribi a les 3.000 persones.

 

Els grups inscrits són:

 

-       AMPA La Font: Fontampachef

-       AMPA Ave Maria: A les mànagues!

-       AMPA Espill: Els pintors i pintores de l’Espill

-       AMPA Valldaura: Els oficis

-       Casal-Ot: Pastors i xais

-       AMPA La Sèquia: Bombers de la Sèquia

-       AMPA FEDAC Manresa: Apicultors i abelles

-       AMPA La Salle Manresa: Hospital de La Salle

-       AMPA Les Bases: Clínica Veterinària

-       AMPA Ítaca: Visca els bombers que apaguen els focs!

-       AMPA Sant Ignasi: Pagesos i pageses

-       AMPA Joviat: Pintors

-       AMPA La Flama: Els i les astronautes de la Flama

-       AMPA Oms i de Prat: Els bombers de l’Oms

-       AMPA Puigberenguer: Carters

-       AMPA Vedruna: Veterinaris

-       AMPA Bages: Els bombers del Bages

 

 

L’acompanyament musical anirà a càrrec dels Tabalers de Xàldiga, La Unió Musical del Bages, Les Vilatukades, l’Escola de Gralles dels Geganters de Manresa i els Batrakes.

 

A les 11.30 h s’iniciarà la cercavila des de la Plana de l’Om amb una carrossa del rei i la reina remodelada amb motius referents als ofici. El recorregut serà el següent: Plana de l’Om, Born, plaça Sant Domènec, Passeig Pere III, carrer Àngel Guimerà, plaça Lluís Companys, carrer Carrasco i Formiguera fins a la plaça Font de les Oques.

 

El fi de festa, serà aproximadament a partir de les 13 h a la mateixa plaça Font de les Oques amb la companyia De Parranda.

 

En cas de pluja continuada, s’informarà oportunament i se suspendrà l’acte.