Manresa presenta el vi representatiu de la capitalitat de la cultura catalana 2018

És un vi negre del celler Collbaix, de l’anyada del 2012, i ha estat seleccionat en un concurs en què han participat 7 cellers. No es comercialitzarà, serà un regal institucional en el marc de la capitalitat.


access_time
Dijous, 30 de Novembre de 2017
Manresa presenta el vi representatiu de la capitalitat de la cultura catalana 2018

Quan només manca un mes perquè Manresa esdevingui  Capital delaCulturaCatalana, la ciutat continua escalfant els motors i presentant noves iniciatives dinamitzadores per promoure i projectar un esdeveniment que situarà la capital del Bages com a epicentre de la cultura catalana durant l’any 2018.

 

Setmanes enrere ja es van presentar els eixos d’una programació que tindrà més de 130 activitats, i només fa uns dies també es va donar a conèixer l’acció artística “Ponts”, avui la projecció dela CapitalitatCulturalfa un altre nou pas amb la presentació del vi representatiu d’aquest esdeveniment. Es tracta d’un vi negre, del celler Collbaix, seleccionat per concurs entre les propostes presentades per 7 cellers dela DO Plade Bages.

 

Els detalls d’aquest nou vi representatiu de la capitalitat cultural manresana els han presentat avui, al CentreCultural el Casino, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; la regidora deCulturai Joventut, Anna Crespo; els representants del celler Collbaix, Sebastià Catllà i Josep Maria Claret; i el president dela DO Plade Bages, Joan Soler.

 

Junyent ha agraït aquesta iniciativa i la participació dels cellers dela DOPlade Bages, i ha felicitat especialment al celler Collbaix pel vi selecciona. L’alcalde ha ressaltat el treball divulgatiu del binomi vi i cultura, “una projecció que té molt camp de córrer en el terreny cultural”.

 

Anna Crespo ha explicat que el vi escollit va resultar guanyador durant un tast amb responsables de Manresa CapitalCultural i l’àrea deCulturade l’Ajuntament. Aquest vi, és un vi ecològic, no es comercialitzarà, serà un regal institucional en el marc de la capitalitat. Se n’han fet 500 ampolles i s’ha fet una etiqueta expressament per l’ocasió. Per a la regidora deCultura“aquest és un pas més que ens acosta a la capitalitat” i ha volgut subratllar “la complicitat amb entitats i institucions per fer possible aquest esdeveniment”.

 

Joan Soler també ha assegurat que “el vi és cultura” , ha agraït a l’Ajuntament “per obrir  portes de forma transversal a la cultura vinculada a la terra, i a un sector que ha format generacionalment de la història del territori”.

 

Al seu torn, Josep Maria Claret ha mostrat la satisfacció perquè s’hagi escollit un vi “rodó, elegant i balsàmic, que s’identifica clarament amb les característiques dels vins del Pla de Bages”

 

Característiques del vi seleccionat

  • ANYADA
    2012

 

  • VARIETAT

    84% Merlot
    8% Ull de Llebre
    8% Cabernet Sauvignon

 

  • CRIANÇA
    12 mesos en barrica de roure francès, romanès i americà. En ampolla, mínim 12 mesos abans de sortir al mercat.

 

  • NOTES DE TAST

 

Vi de capa alta, vermell cirera amb rivets granats. Llàgrima marcada. Aroma intens amb una base marcada de petits fruits negres (mora i cassís), amb notes balsàmiques i especiades amb records vius de toffe i torrefactes.
Vi amb entrada en boca amable, viu i fresc. Rodó, amb taní integrat i finor. Equilibrat, llaminer. En retronassal ressalta la fruita vermella i les herbes aromàtiques.
Evolucionarà bé els propers 5 anys.

 

 

El vi, una de les riqueses culturals del territori

 

El projecte Manresa CapitalCultural 2018 té com a objectiu connectar el passat, el present i el futur de la ciutat i que es converteixi en un pont d’unió per a tota la ciutadania al voltant de les arts. Par aquest motiu, i durant un any, la capital del Bages farà visible els seus actius culturals, tant dels sectors de les arts escèniques, plàstiques i musicals, com de la cultura tradicional i popular, la història i el patrimoni i la gastronomia.

 

Entre aquestes riqueses culturals i econòmiques, el vi ocupant un espai molt important en el calendari cultural de la ciutat de Manresa i que es concreta des de l’any 2012 en la celebració de Vi_suals,  un projecte impulsat conjuntament perla DO Pla de Bages i l’Ajuntament de Manresa amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat i la comarca, comla Taula d'Arts Visuals dela Catalunya central, Cercle Artístic de Manresa, Foto Art Manresa i Cineclub Manresa.

 

VI_suals apropa el món artístic a la ciutadania i dóna suport a les iniciatives dels creadors, tant en l'àmbit de la difusió com el de la producció. En l’edició de 2018 es tornarà a donar continuïtat al protagonisme al sector vinícola, que és un dels de més tradició de la comarca i, alhora, amb més projecció estratègica. El vi no sols representa un element gastronòmic i econòmic sinó que és sinònim d'una cultura, d'una identitat i d'un paisatge.  

 

 

 

 

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura