'Ments Plàstiques' i 'Dones defensores dels drets humans', exposicions d'aquest novembre al centre cívic Selves i Carner i al Casal de les Escodines

‘Ments Plàstiques’ és una exposició nascuda dels tallers del projecte CulturaMENT, adreçat a millorar la salut de les persones grans amb inicis de deteriorament cognitiu i afectacions lleus a la salut mental. Per la seva part, ‘Dones defensores dels drets humans’ és una mostra elaborada per entitats dels Consells Municipals de Solidaritat i de la Dona.

 

access_time
Dijous, 02 de Novembre de 2023
'Ments Plàstiques' i 'Dones defensores dels drets humans', exposicions d'aquest novembre al centre cívic Selves i Carner  i al Casal de les Escodines

El Casal de les Escodines i el Centre Cívic Selves i Carner ofereixen aquest mes de novembre dues propostes expositivesd’interès. Es tracta de ‘Ments Plàstiques’, una exposició nascuda dels tallers del projecte CulturaMENT, i ‘Dones defensores dels drets humans’, una mostra elaborada per entitats dels Consells Municipals de Solidaritat i de la Dona.

Ments Plàstiques

L’exposició Ments Plàstiques s’inaugura el pròxim 7 de novembre a les 11 h. Es podrà visitar al Centre Cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16), fins al 30 de novembre, els dies laborables de 16 a 20 h.

Aquesta exposició forma part de la programació de la tercera edició de CulturaMENT, projecte de l’Ajuntament de Manresa amb el suport de la Diputació de Barcelona i que té l’objectiu de contribuir en la millora de la salut de les persones grans amb inicis de deteriorament cognitiu i afectacions lleus a la salut mental.

L’exposició mostra el resultat dels tallers que ha preparat i conduït l’alumnat de segon curs del Cicle Formatiu de d’Integració Social de l’IES Guillem Catà al Casal de les Escodines, durant dos matins del mes d’octubre.

Els tallers hi ha participat una cinquantena de persones, entre alumnes i persones de les residències i serveis (usuaris, professionals i familiars) participants: Espai Social Manresa- Fundació Catalunya La Pedrera, les residències de la Font dels Capellans, Valldaura i la Sagrada Família de Manresa.

Abans de la realització dels tallers, els alumnes van visitar a les mateixes residències i serveis el grup de persones grans que assistirien als tallers per poder conèixer els seus interessos i prioritats i, a partir d’aquí, van dissenyar les propostes plàstiques dels tallers, vinculades l’aflorament de records i vivències.

A l’exposició es podran veure imatges amb imatges de la interacció entre alumnes i usuari/es durant la realització dels tallers i les obres resultants.

Dones defensores dels drets humans

L’exposició Dones defensores dels drets humans es pot visitar fins al 30 de novembre al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50), els dies laborables de 9 a 14 h i de 16 a 20.30 h i els dissabtes, de 10 a 14 h.

Es tracta d’una exposició física i digital que ens apropa a les lluites de les dones que, des de diferents països i cultures, han defensat la vida de manera exemplar. Ésun reconeixement a totes aquelles dones, conegudes i anònimes, que treballen permanentment pel respecte i exercici de drets,amb un record especial de qui, com la manresana Flors Sirera, van donar la vida per construir societats més justes.

En el marc de l’exposició i perimpulsarla temàtica i la solidaritat pràctica entre dones en la defensa dels seus drets i els drets humans en general, es realitzaran dos tallers:

  • Dimarts 14 de novembre, a les 17 h. Dones de l'Afganistan, amb Afghan Women on the Run.
  • Dimarts 21 de novembre, 17h a les 17 h. Càncer i salut al Marroc, amb Dones Al Noor.

L’exposició ha estat elaborada en el marc de la campanya Manresa amb els Drets Humansa partir de l'any 2019,i s’ha promogut a través de la Casa per la Pau i la Solidaritat Flors Sirera. Hihancol·laborat el Consell Municipal de Solidaritat i el Consell Municipal de la Dona.

Les propostes de les dones defensores referentshan anat a càrrec de diverses organitzacions i institucions locals, com aral’Associació Siriana Integració i Concòrdia, l’Associació Catalana per la Pau, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Creu Roja Manresa, Enginyeria Sense Fronteres, Fundació Vicente Ferrer, l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Manresa, Ishuti, el Servei d’Atenció Integral LGTBI+ de Manresa, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones Montserrat Roigi, més recentment,Afghan Women on the Run.

Es pot trobar més informació de l’exposició ahttp://cooperacio.manresa.cat/. D’altra banda, per tal dedonar suport a les dones defensores, demanar materials impresos o digitals,realitzar activitats educatives o altres accions de suport, es pot contactarambla Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sireraal correuflorssirera@ajmanresa.cat,o visitant la Casa (C/ de les Saleses, 10 de Manresa; 93. 8724496).

(*) Peu de foto: Taller del projecte CulturaMent, adreçat a persones grans

Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura