Mas de les Marcetes

El mas de les Marcetes és un dels masos més importants de Manresa. En seus orígens, que es remunten a la plena edat mitjana, depenia del monestir de Sant Benet de Bages. Presenta la tipologia constructiva clàssica dels masos del Pla de Bages, amb una masia-torre central, ales annexes construïdes durant l'època moderna, i un mur perimetral.

 

La seva localització, molt propera al santuari de La Salut de Viladordis, va motivar que durant els seus mesos a la nostra ciutat, Sant Ignasi de Loiola s’hi aturés a demanar caritat quan anava o tornava del santuari. La família propietària del mas, que en aquells moments solia tenir cura de les dependències del santuari, no dubtava en acollir-lo i donar-li l’almoina.  

 

Segons recull la tradició familiar, el futur sant els ho va agrair donant-los com a obsequi un tros del cinturó o cordó de cànem que feia servir per cenyir-se el la basta roba de sac que solia vestir. Aquesta relíquia va ser conservada dins una escultura de plata que, malauradament, va desaparèixer durant la Guerra Civil Espanyola.


Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura