Casa Lluvià

La casa Lluvià és una casa unifamiliar amb jardí que es troba situada al carrer arquitecte Oms, al costat del passeig Pere III i en ple centre de la ciutat.

La va projectar l’arquitecte modernista manresà Ignasi Oms i Ponsa l’any 1908, per encàrrec de l’empresari Sebastià Tàpies. És, probablement, l’obra més reeixida d’Oms i Ponsa, on desplega un estil molt més madur, abraçant plenament la inventiva modernista. Uns anys més tard, va ser adquirida per Lluís Lluvià, membre de la nissaga Lluvià d’industrials manresans, prenent-ne el nom que ens ha arribat fins avui. 

L’edifici es caracteritza per un original joc de volums que combina un cos central amb dues torres de diferents proporcions i alçades. En destaca la florida decoració típicament modernista, composta per esgrafiats a les parets, ornamentació floral en els capitells i les mènsules, i un perfil de rajola i totxo a les cornises.

A dia d’avui, la casa Lluvià acull la seu de la delegació de les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. 


Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura