Mostrar Menú
Art

Plou, neva i pinta

Una exposició d'art que té la voluntat d'apropar les noves perspectives de la pintura contemporània, dirigida especialment als nens però adreçada a tots els públics.

Plou, neva i pinta

«Plou, neva, pinta» tracta d’apropar què és la pintura expandida a tot tipus de públic a través d’alguns dels seus artistes més representatius a l’Estat espanyol, amb la voluntat de donar claus a l’hora de preguntar-nos què defineix la pintura avui.  Organitzada des del Centre d’Art la Panera, té una voluntat clarament pedagògica i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Els artistes que hi trobem són Daniel García Andújar, Ignasi Aballí, Miquel Mont, Ignacio Uriarte i Belén Uriel, presents a la Col·lecció del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida i a la Fundació Palau, i a partir de les obres dels quals s'exploren les derives de la pintura.

L'exposició es distribueix en quatre apartats —el marc, el suport, el color i el gest—, que porten el nom d’aquells elements que han caracteritzat històricament la pintura, amb l’objectiu de descobrir quines noves aproximacions hi realitzen diferents artistes. Cadascun dels quatre apartats està acompanyat per breus citacions d’autors que aporten noves vies d’exploració al mitjà pictòric, com ara el filòsof Jacques Derrida o artistes com Piero Manzoni, Yves Klein o Allan Kaprow, el pensament dels quals es reflecteix a través d’aquestes citacions.  

L’exposició incorpora la intervenció gràfica del dissenyador Iván Bravo, que ha estat especialment pensada d’acord amb els objectius d’aquest projecte, que gira al voltant de la pintura contemporània. 

 

ACTIVITATS ENTORN L'EXPOSICIÓ

Acompanyant l’exposició, el Centre Cultural El Casino ofereix tot un seguit d’activitats pensades per a infants des d’1 any fins a adults.

 

Servei educatiu per a grups escolars i d'adults

Visites dinamitzades per a grups concertats. Per a més informació i reserves cal trucar al 938720171 o escriure a centrecultural@ajmanresa.cat

 

VISITES TALLER PER A PÚBLIC FAMILIAR

L'art una petita experiència.

Diumenge 26 de novembre de 2017 a les 11 h 

Taller familiar per a nadons d’1 a 3 anys + adult (preferiblement a partir de 18 mesos).

Es descobriran noves maneres de relacionar-se amb la pintura, convidant a aprendre, compartir i gaudir en família d'una primera experiència amb l'art contemporani.

 

Una nadala molt original

Taller familiar per a infants de 3 a 12 anys + adult

Diumenge 17 de desembre de 2017 a les 11 h

Durant la visita a l’exposició es descobrirà que es pot pintar sense utilitzar pintura i es durà a terme una postal de Nadal dintre d’un llenç... sense pintar!

 

Taller avis i néts. Avis, pintem sense pintura?

Dijous 28 de desembre de 2017 a les 11 h

Per a infants de 5 a 12 anys + avis

A partir del llibre Sóc un artista de la il·lustradora Marta Altés, s’ofereix aquest taller per apropar a la pintura i participar creant conjuntament avis i néts les pròpies creacions a partir de materials repartits per l’exposició.

 

Jo no sóc un pintor!

Visita i taller familiar

Diumenge 14 de gener de 2018 a les 11 h

Infants d’edat de 6 a12 anys + adult

Una visita dinamitzada a l'exposició “Plou, neva, pinta”per descobrir diferents tendències de la pintura contemporània que acabarà amb un taller creatiu on es descobriran noves tècniques per pintar sense pintura, i s’aconseguirà fer creacions úniques i originals que podran endur-se els participants. 

 

CONFERÈNCIA

Què és la pintura expandida?

Divendres 12 de gener de 2018 a les 19 h

Dins el cicle Parlem d'art

Xerrada sobre els orígens i diversos exemples del què s'entén per pintura expandida. A càrrec de Roser Sanjuán, del servei educatiu del Centre d'Art La Panera.