Mostrar Menú
Art

Per què? Carme Solé Vendrell

Exposició que dona a conèixer el recorregut vital de Carme Solé Vendrell com a persona i artista, i ajuda a descobrir l’entrellat de l’ofici de la il·lustració a través dels seus dibuixos.

Per què? Carme Solé Vendrell

El Palau Robert va acollir aquesta exposició dedicada a la il·lustradora catalana amb una notable projecció internacional, Carme Solé Vendrell, el 2018, per celebrar els 50 anys d’una trajectòria professional que s’ha caracteritzat per la defensa dels drets dels infants.

Aquesta proposta posa de manifest la rellevància de la il·lustració infantil a Catalunya, que ha captivat diverses generacions de nens i nenes, combinant entreteniment i missatges formatius. Il·lustradores que il·luminen amb imatges textos propis o d’altres, i que ocupen un lloc destacat en la història de la il·lustració amb una feina que té un marcat vessant internacional.

Carme Solé Vendrell va néixer a Barcelona el 1944, i va estudiar pintura a l’Escola Massana de Barcelona. Ha il·lustrat més de 800 llibres, alguns amb textos propis, d’ençà de l’edició del primer llibre el 1968, amb un estil i una marca molt concrets, amb una aposta per la creació artística vinculada a la capacitat de commoure i sacsejar les consciències en un món convuls i injust.

L’exposició es complementa amb obra pictòrica de l’artista realitzada entre el 2007 i el 2020, entre les quals Why? que es mostra per primera vegada en una exposició, i una peça escultòrica. Unes obres que donaran la benvinguda al visitant i mostraran part del seu treball els darrers anys. També hi haurà peces exteriors: tres a balcons de la Plaça Major i una al balcó del Casino. 

La mostra també s’ha presentat al Palau Oliver de Boteller de Tortosa i a l’antiga església de Sant Pere de Ripoll. El relat expositiu es planteja a partir d’un guió i textos de l’experta en literatura infantil Teresa Duran i de Carme Solé Vendrell, amb l’assessorament del cantautor i escriptor Jaume Escala.