Mostrar Menú
Festes

MACROESCAPE

Activitat adreçada als joves d’entre 14 i 35 anys amb inscripcions gratuïtes, a partir de l’1 de maig fins exhaurir entrades www.cocolisto.com/macroescapemanresa. /// És necessària l’autorització per als menors d’edat. /// Cal omplir aquests camps del formulari: nom de l’equip, persona de contacte (mail), número de participants (entre 3 i 5). *IMPORTANT: ENTRADES LIMITADES

MACROESCAPE

Què és un macroescape?

A aquestes alçades, probablement, ja saps que és un escape room. Es tracta d’un joc intel·ligent en què grups de 4 o 5 persones hauran de resoldre, contra rellotge, una sèrie d’enigmes, seguint les pistes, per aconseguir l’objectiu. I Un macroescape? Doncs el mateix però a a l’engròs. També s’han de resoldre enigmes, també es juga contra rellotge, també s’han de seguir les pistes. Però juguen fins a 1.000 persones alhora.

Temàtica del macroescape de Manresa?

La iaia Pepita, una àvia historiadora de la ciutat de Manresa, ha descobert que alguns edificis i monuments de la ciutat estan desapareixent. Però el més sorprenent és que ningú sembla que se n’adoni. Si tot continua així en una hora ningú no recordarà res de la ciutat i aquesta desapareixerà de la memòria.

La iaia Pepita, preocupada per aquest fet, s’ha proposat evitar-ho. És per això que demana als joves de la ciutat que surtin als carrers per intentar recuperar la memòria. Ella els ajudarà.

La iaia Pepita ha amagat diverses claus en un mapa de la ciutat. Els carrers tenen un nom, i aquest nom té una història… tot i que ja ningú la recorda. La Baixada dels Jueus perquè és on vivia la comunitat jueva de Manresa. El carrer del Cós fa referència a les curses o cóssos de cavalls i, al carrer de la Mel, evidentment, s’hi venia mel. Cada ciutat té una història, i la de Manresa està a punt d’acabar si la iaia Pepita, amb l’ajuda de tothom no pot evitar-ho.

Per sort, no està sola, els serenos vindran a ajudar-la.

El sereno era un vigilant municipal nocturn que antigament rondava de nit a les poblacions de certa importància. Segons la cultura popular, l’origen del nom del “sereno” rau en el fet que a aquelles hores de la nit era l’únic individu que hom trobava als carrers que no estava borratxo.

Potser, treballant plegats, aconseguirem que la memòria de Manresa no desaparegui.

Inscripcions gratuïtes, a partir de l’1 de maig, a www.cocolisto.com/macroescapemanresa

Cal omplir aquests camps del formulari: nom de l’equip, persona de contacte (mail), número de participants (entre 3 i 5).

És necessària l’autorització per als menors d’edat.

*IMPORTANT: ENTRADES LIMITADES