Mostrar Menú

"Lux Mundi: la llum del món". Acte de cloenda MCCC18

"Lux Mundi: la Llum del Món" és una reinterpretació moderna del miracle de la Llum i és l’acte de cloenda de Manresa Capital de la Cultura Catalana 2018 /// Entrada gratuïta amb inscripció prèvia a www.kursaal.cat o a les taquilles del teatre. /// S'havien programat set sessions per al dissabte 15 de desembre que ja estan exhaurides, motiu pel qual se'n faran tres més: una el mateix dissabte a les 17.15 h i dues més el diumenge 16 de desembre a les 18.00 i a les 20.00 h /// L'entrada serà limitada a 400 persones per sessió i, excepcionalment, s’hi podrà entrar sense reserva prèvia fins que estiguin ocupades totes les localitats.

"Lux Mundi: la Llum del Món" és un espectacle lumínic musical creat, exclusivament, per a vestir de llum i so l’interior de la Col·legiata Basílica de Santa Maria de Manresa (la Seu).La basílica de la Seu és un dels exemples més representatius del gòtic català, i símbol i icona de la capital del Bages.

Un concert de llum que pretén fer un homenatge al temple manresà creant un espai immersiu on els espectadors podran viure una experiència sense precedents a la ciutat, envoltats en un aclaparador univers de llums i sons. 

"Lux Mundi" és una reinterpretació moderna del miracle de la Llum i és l’acte de cloenda de Manresa Capital de la Cultura Catalana 2018. 

Una coreografia d’il·luminació́ i música sincronitzades per crear sensacions hipnòtiques tot contemplant l’arquitectura del temple. S’omplirà de llum la nau gòtica, es remarcarà a l’espectador els seus detalls més importants perquè es fixi en l’arquitectura de la nau, i les projeccions lumíniques també sortiran cap a l’exterior del temple, a través del rosetó i dels vitralls, que, com és essencial en l’art gòtic, transfiguraran els colors i la llum, però en aquest cas ho faran en les dues direccions, cap a dins i cap a fora de l’edifici. D’aquesta manera l’espectacle arribarà també a tota la ciutat.

Un esdeveniment pensat per a tots els públics que posa en valor i ofereix una mirada diferent a aquest edifici històric. Petits i grans podran gaudir del primer espectacle audiovisual dins la basílica de Manresa, patrimoni arquitectònic de la ciutat. 

La part lumínica i visual d’aquest espectacle d’uns 15 minuts de durada estarà en sincronia amb la música interpretada, en directe, per músics de vent, reforçats amb sons electrònics.

Sessions exhaurides i tres noves sessions

L’espectacle, que es fa amb el suport de l’empresa Endesa, estava programat inicialment per al dissabte 15 de desembre en 7 sessions gratuïtes de 15 minuts de durada (18.00; 18.45; 19.45; 20.30; 21.15; 22.00; 22.45) que es van exhaurir totalment, motiu pel qual se'n faran tres més: una el mateix dissabte a les 17.15 h i dues més el diumenge 16 de desembre a les 18.00 i a les 20.00 h.

Per assistir-hi caldrà fer reserva prèvia a www.kursaal.cat o a les taquilles del teatre. L'entrada serà limitada a 400 persones per sessió i, excepcionalment, s’hi podrà entrar sense reserva prèvia fins que estiguin ocupades totes les localitats.

POGRAMA DE SESSIONS DE "LUX MUNDI"

Dissabte, 15 de desembre

17.15 h - NOVA SESSIÓ (Inscriut-t'hi a https://kursaal.koobin.com/index.php?action=PU_evento&Ev_id=3408

18.00 h - Entrades exhaurides

18.45 h - Entrades exhaurides

19.45 h - Entrades exhaurides

20.30 h - Entrades exhaurides

21.15 h - Entrades exhaurides

22.00 h - Entrades exhaurides

22.45 h - Entrades exhaurides

Diumenge, 16 de desembre

18.00 h - NOVA SESSIÓ (Inscriut-t'hi  https://kursaal.koobin.com/index.php?action=PU_evento&Ev_id=3409)

20.00 h - NOVA SESSIÓ (Inscriut-t'hi  https://kursaal.koobin.com/index.php?action=PU_evento&Ev_id=3410)