Mostrar Menú
Art

Exposició 'Ciutat i Camp' d'Ingrid Rodewald

Les ciutats s’expandeixen fins a tocar els camps de conreu. És un fenomen que trobem en molts països i que convida a la reflexió sobre com es configura el món en què vivim. Perquè en aquests llocs, punt de trobada de dos tipus de paisatge dissenyats per l’ésser humà, hi veiem reflectits tant l’anhel de natura com l’anhel d’urbanitat. Ingrid Rodewald mostra a la seva exposició com n’és de bonic, i alhora fràgil, el procés de creació del món que habitem.

Exposició 'Ciutat i Camp'  d'Ingrid Rodewald

Ingrid Rodewald viu a Estrasburg i des de fa anys visita regularment Catalunya. En els seus collages i objectes treballa el tema del cuita i paisatge amb mitjans contemporanis. De fragments de panells que s’utilitzen per a la publicitat exterior sorgeixen imatges que confonen realitat i record.

En les imatges interiors hi trobem vegetació i natura. La percepció de l’entorn real és l’origen d’un viatge poètic cap a una realitat pròpia. Abstracció i realitat -construcció, reconstrucció i deconstrucció- es van alternant. Els collages transmeten serenor, però les esquerdes i els trencaments que trobem en les composicions harmòniques ens suggereixen un idil·li enganyós.

Altrament les obres recorden pintures de paisatge o fotogrames de pel·lícules. L’ésser humà hi és absent, però les seves petjades són recognoscibles en el paisatge, en ciutats, murs, camps i horts. Les imatges dels nostres paisatges urbans i rurals són una invitació a percebre l’entorn d’una forma més precisa. De tal manera que, partint d’observacions externes, arribem a (re)descobrir records i símbols propis.

 

Horari de visites:
De dimarts a diumenge i festius de 18 a 21 h.
Dilluns no festius, tancat.

A la Sala d'Exposicions del Centre Cultural el Casino
Passeig de Pere III, 27