Mostrar Menú

Exposició: "Bits, Volts i Ones: La història de les TIC"

Organitza: Ajuntament de Manresa, Biblioteca Ateneu Les Bases, UPC Manresa i Biblioteca del Campus Universitari de Manresa (BCUM)

Exposició:

De l'1 al 12 de juliol de 2019

Lloc: Biblioteca del Casino

Horaris d'obertura de la biblioteca: matins, dimecres i divendres de 10:30 a 14h i tardes, de dilluns a divendres de 16:30 a 20:30h

 

Quin aspecte tenien els primers robots? Com és possible comunicar-se amb un robot que es troba a Mart? Com ha evolucionat la intel·ligència de les màquines al llarg de la història? La resposta a aquestes i moltes altes preguntes la trobaràs a l’exposició “Bits, Volts i Ones: La història de les TIC“. Des de les calculadores mecàniques fins als robots actuals, l’exposició recorre la història de la informàtica, l’electrònica i les comunicacions, des dels orígens fins arribar als robots de l’actualitat.

 

--------------

 

Fa quatre anys va néixer el projecte “Temps de...” a la UPC Manresa amb la col·laboració de la Biblioteca Ateneu Les Bases i la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa (BCUM) i amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i la Diputació de Barcelona. La primera edició es va dedicar a les matemàtiques, la segona als minerals i roques i l'any passat a la química. En aquesta quarta edició, el programa està dedicat a l'electrònica, informàtica i comunicacions.

La iniciativa sorgida de la UPC Manresa té l’objectiu de divulgar les matèries que s’imparteixen en el centre i establir vincles amb el nostre entorn. És per aquest motiu, que s’organitzen activitats pensades per a infants, per a famílies, per a adults i per a professors.

La col·laboració sorgida entre la Biblioteca Ateneu les Bases i la Biblioteca del Campus de Manresa permet, mitjançant els seus recursos, espais i experiència, acostar la UPC Manresa al públic en general.

És per aquest motiu que s’organitzen diferents tipus d’activitats. D’una banda les adreçades a un públic general que abasten des de xerrades divulgatives, tallers familiars, una exposició, un club de lectura,... I d’altra banda, activitats formatives adreçades al professorat de secundària, batxillerat i cicles formatius.

Més informació a Temps de Robots