Mostrar Menú

“NO EM VA FER JOAN BROSSA", DE CABOSANROQUE. Exposició-instal·lació.

Horari: de dimarts a diumenge de 18 a 21 h. Dilluns no festius, tancat.//// Presentació inaugural de l’exposició-instal·lació “No em va fer Joan Brossa”, de Cabosanroque divendres 16 de novembre a les 19 h.

 “NO EM VA FER JOAN BROSSA

Un projecte expositiu d’art sonor creat per Cabosanroque i que explora la prosa més desconeguda del poeta Joan Brossa.

L’obra ha estat produïda per Cabosanroque, el festival Temporada Alta, el Teatre Nacional de Catalunya, la Institució de les Lletres Catalanes i la Fundació Lluís Coromina. Aquest projecte va obtenir una de les beques per a la recerca i la creació en l’àmbit de les arts visuals que va atorgar el Departament de Cultura l’any 2016.

És una gran instal·lació sonora i plàstica, formada per diferents elements quotidians extrets del seu context per representar els paisatges als que fa referència Joan Brossa en la seva prosa dels anys 40 i 50. A més a més, es poden escoltar diferents fragments de la poesia escènica de la mateixa època, farcida d’al·literacions.

La intenció és crear una nova prosa objectual, d’interpretació lliure, que substitueixi els textos originals, però que alhora conservi oberta la potencialitat del seu significat i doni a l’espectador la llibertat de poder extreure’n la seva pròpia interpretació.

S’allotjarà al Centre Cultural El Casino de Manresa del 16 de novembre de 2018 al 6 de gener de 2019, i continuarà la seva itinerància durant el 2019 per diferents espais d’art de Catalunya, com ara el centre Can Manyé d’Alella, la Sala Portal del Pardo del Vendrell, el Museu de Granollers, el Centre d’Art Contemporani La Sala, la Sala trinitaris de Vilafranca del Penedès, el Museu d’Art de Cerdanyola i el Museu Joan Abelló de Mollet.

“No em va fer Joan Brossa” és una de les mostres que formen part del Programa d’exposicions itinerants que el Departament de Cultura coordina amb la voluntat d’acostar l’art contemporani als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals.

Cabosanroque, és un col·lectiu artístic dedicat a la música i l’experimentació sonora nascut a Barcelona l’any 2001. Sorprèn els espectadors amb instal·lacions i espectacles i amb a la creació de màquines musicals amb objectes de tota mena.