Teatre Kursaal

El teatre Kursaal és un equipament cultural construït l’any 1927 per encàrrec de l’empresari Andreu Cabot. Es troba situat al primer tram del passeig Pere III. L’edifici actual va ser projectat per l’arquitecte Josep Firmat i Serramalera, seguint un sobri estil noucentista, amb alguns elements historicistes. La façana és de composició molt clàssica, tot i que en destaca l’immens pati davanter, on s’hi poden observar múltiples columnes jòniques i una terrassa amb balustrada.


El Kursaal va funcionar com a sala de cinema durant les primeres dècades de la seva existència. Un gradual procés de declivi i degradació estructural va acabar determinant el seu tancament inicial l’any 1988. A mitjans de la dècada de 1990, l’associació cultural manresana “El Galliner” va abanderar una campanya per aconseguir la recuperació de l’espai, assolint el suport de l’administració i de la ciutadania en el seu conjunt. Després d’un llarg procés de rehabilitació, l’any 2007 es va inaugurar de nou, aquesta vegada com a teatre, donant embranzida a l’activitat cultural de Manresa i a la seva projecció com punt clau dins del món del teatre català.


L’associació cultural “El Galliner” s’encarrega de programar les activitats que es duen a terme durant cada temporada. L’agenda del teatre es divideix en:

-       Toc de música: recull la programació de concerts.

-       Toc de dansa: activitats relacionades amb la dansa clàssica o contemporània.

-       Toc de teatre: funcions teatrals de la temporada.

-       Entre Toc de teatre: obres programes entre dues temporades

-       Petit Kursaal: programació d’activitats per als més petits.
Platea Jove: activitats per a un públic jove, amb descomptes especials.

Les entrades es poden adquirir a les pròpies taquilles del teatre Kursaal, a través del telèfon 93 872 36 36 o bé per Internet.


placeLloc:
Passeig Pere III, 35 - 08240 Manresa
callTelèfon:
Informació i compra d'entrades: (+34) 93 872 36 36; Oficines: (+34) 93 875 34 02
languageWeb:
watch_laterHorari:
Obertura de taquilles:
De dimarts a divendres de 18:00 a 21:00 hores.
Dissabte de 11:00 a 13:00 hores i de 18:00 a 21:00 hores.
Una hora abans de cada funció.
Facebook Manresa Cultura Instagram Manresa Cultura Twitter Manresa Cultura Youtube Manresa Cultura