Mostrar Menú
Santuari de la salut de Viladordis

La primera església de Viladordis, veïnat situat a fora del nucli urbà de Manresa, anomenada Santa Maria de Vilamajor, la trobem docuumentada a la primera meitat del segle X. L'actual edifici romànic, que data del segles XII i XIII, d'una sola nau rectangular i absis semicircular, fou modificada entre els segles XIV i XVI, quan es va variar la porta d'entrada a la cara frontal i s'erigí el campanar. El santuari ha estat sempre un indret de peregrinacions i aplecs.

Viladordis també és un dels punts ignasians; durant la seva estada a Manresa, Sant Ignasi de Loiola sovintejà el santuari per resar i en va esdevenir un gran devot. Una pedra a l'entrada de l'església recorda el lloc on s'agenollava per pregar. 

Amb el pas dels anys, Viladordis ha posat al descobert les restes arqueològiques més antigues del terme de Manresa: una sepultura de fosa de l'època neolítica, una gran gerra amb enterrament a dins, una sepulturade característiques semblants i una necròpolis medieval formada per 23 tombes antropomorfes datades entre els segles IX-X i posteriors.

Més informació

Telèfon:

93 874 13 01

Horari:

Obert tot el dia.
Misses: diumenges i preceptes a les 12:30h